subota, 30.03.2024 21:50

Cooperovo blago (2017)

Cooper's Treasure (Originalni naziv)

dokumentarni

Darrell Miklos kreće u potragu za blagom koje se navodno skriva duboko u vodama države Campeche

Treasure hunter Darrell Miklos attempts to decode and follow the 'treasure map' created by his boyhood idol, former NASA astronaut Gordon 'Gordo' Cooper.
 

Lovac na blago Darrell Miklos roni u vodama države Campeche u Meksiku u potrazi za olupinama brodova koje je iz svemira 1963. prvi locirao Gordon Cooper.

U 1960-im godinama sedam astronauta svemirskog programa Mercury je uživalo status rock-zvijezda i hazardera. Najmlađi i najupadljiviji od njih, Gordon Cooper, volio je sportske automobile i izgledao poput filmskog glumca. Kao svemirski pionir postavio je rekord koji se i dandanas bilježi kao najduži samostalni let u povijesti SAD-a.

Tijekom jedne od svojih ključnih misija, dok je Gordon tvrdio da traži nuklearna postrojenja na Zemlji, otkrio je nešto drugo: olupine brodova. Desetljećima radeći u tajnosti i služeći se informacijama koje je prikupio kružeći oko Zemlje, Gordon je izradio dokument za koji je vjerovao da može dovesti do nezamislivog bogatstva: svemirsku mapu koja vodi do blaga.

Prije svoje smrti to je podijelio sa svojim dugogodišnjim prijateljem Darrellom Miklosom. Ova serija razjasnit će istinu o blagu jer Darrell kreće u potragu kojom će ispuniti nasljeđe svog prijatelja


Komentari (0)

Foto