Korak do slave (2000)

Almost Famous (Originalni naziv)

komedija glazba romantika

15-godišnji zaljubljenik u rock dobiva prilku da napiše priču o rock bandu u usponu

 
Režija: Cameron Crowe
Scenarij: Cameron Crowe
Uloge: Patrick Fugit, Kate Hudson, Billy Crudup, Frances McDormand, Jason Lee, ...

Filmografija

Mladi William (Patrick Fugit), u petnaestoj godini, dobiva priliku svog života – treba napisati članak za muzički časopis " Rolling Stone" tako što će izvještavati sa višetjedne turneje popularnog benda "Stillwater". Sa nekoliko dolara u džepu, William kreće na nezaboravan put, a savjet starijeg kolege da se nikada ne zbližava s rock-zvijezdama odmah pada u vodu...

Korak do slave, nominiran za Oscara u četiri kategorije i dobitnik Oscara za najbolji originalni scenarij, prvi je film Camerona Crowea nakon nominacije za Oscara za hit Jerry Maguire, koji nam prikazuje jedno od najvažnijih razdoblja u povijesti rock and rolla. S radnjom koja se odvija u 1973., to je zabavna i na trenutke tužna komedija odrastanja 15-godišnjeg Williama, istinskog ljubitelja glazbe koji inspiraciju pronalazi u najpopularnijim grupama tog vremena.
Kada mu ta ljubav prema glazbi omogući da za časopis "Rolling Stone" načini intervju s grupom u usponu Stillwater, koju predvode gitarist Russell Hammond i pjevač Jeff Bebe, William kreče na put na kojem će konačno otvoriti oči, na turneju grupe, unatoč protivljenju svoje majke. Uz pomoć zavodljive Penny Lane, "pridružene članice grupe", William se polako uvlači u uski krug ljudi i događanja u grupi i oko nje. S vremenom, on je sve manje promatrač, a sve više postaje aktivni sudionik događanja - mladi izvjestitelj koji polako gubi potrebnu objektivnost da bi svoju priču pošteno ispričao, i počinje shvaćati sva ona predavanja koja je slušao o važnosti obitelji, one koju nasljeđujemo i one koju stvaramo.

Komentari (4)

Foto