Momci sa sela (2001)

WOOLY BOYS (Originalni naziv)

komedija drama

Razmaženi tinejdžer Charles nikada nije imao bližega dodira sa svojim djedom Stoneyem

 
Režija: Leszek Burzynski
Scenarij: Max Enscoe, Annie de Young
Uloge: Peter Fonda, Kris Kristofferson, Joseph Mazzello, Keith Carradine, ...

Filmografija

Stari ekscentrik Stoney (P. Fonda) koji živi na malom ovčarskom ranču negdje u pustoši Srednjega zapada, teška srca odluči krenuti na put u velegrad kako bi izvidio što mu se događa s potomstvom. Gradski asfalt pogoršava njegovo ionako slabo zdravlje i rančer završi u bolnici. Čim se malo oporavi, bježi natrag na ranč. Stjecajem okolnosti sa sobom vodi i unuka Charlesa (J. Mazzello) koji se užasava svega što vidi...

Razmaženi tinejdžer Charles (J. Mazzello) nikada nije imao bližega dodira sa svojim djedom Stoneyem (P. Fonda) koji živi na malom ovčarskom ranču negdje u pustoši Srednjega zapada. Nakon višegodišnjeg uzastopnog izostajanja karte s rođendanskim čestitkama, njegove jedine veze s najbližom obitelji, stari ekscentrik se teška srca odluči na put u velegrad kako bi izvidio što mu se događa s potomstvom.

Gradski asfalt pogoršava njegovo ionako slabo zdravlje i rančer završi u bolnici. Čim se malo oporavi, uz pomoć svojega pajdaša Shucka (K. Kristofferson), starac ustaje iz kreveta i bježi natrag na jedino mjesto na kojemu se osjeća sigurno. Stjecajem okolnosti sa sobom vodi i unuka koji se užasava svega što vidi, ali postupno počinje razumijevati svoga djeda. Povratkom na farmu pustolovina ne završava, nego tek počinje...

"Wooly Boys" je nostalgična i dirljiva priča o sukobu seoske nevinosti i gradske pokvarenosti, nerazumijevanju među naraštajima i nestanku tradicionalnih društvenih vrijednosti. Snimio ju je američki redatelj poljskoga podrijetla Leszek Burzynski (Trapped Alive) prema scenariju Maxa Enscoea i Annie de Young. Nezavisna, niskobudžetna produkcija nije bila prepreka za angažman dviju filmskih zvijezda, Petera Fonde (Goli u sedlu, Sentimentalni blues) i Krisa Kristoffersona (Bivši prijatelj Kid, Zvijezda je rođena), što se pokazalo odlučujućim za uspjeh filma.

Dvojica prekaljenih veterana vesterna unijela su u ovaj film primjerenu dozu patetike, ali i glumačke uvjerljivosti. Mladi Joseph Mazzello (Jurski park, Radio Flyer), u ulozi Stoneyeva unuka, bio im je dostojan partner, a među epizodistima se istaknuo još jedan sin slavnoga oca i brat slavnoga brata, Keith Carradine (Hair, Nashville).


Komentari (0)

Foto