Wall Street (1987)

WALL STREET (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Mladi i ambiciozni burzovni mešetar čini sve kako bi dospio na vrh poslovnog carstva

 
Režija: Oliver Stone
Scenarij: Stanley Weiser, Oliver Stone
Uloge: Charlie Sheen, Michael Douglas, Darryl Hannah, Tamara Tunie, ...

Filmografija

Američki redatelj Oliver Stone (Rođen 4. srpnja (1989), JFK (1991), Nixon (1995), Bilo koja nedjelja (1999)) ponovno je, nakon "Voda", angažirao Charlieja Sheena za svog naivnoga protagonista, čovjeka u moralnoj bici s vlastitom mračnom stranom.

Bud Fox (C. Sheen) burzovni je mešetar na Wall Streetu i ima samo jednu želju - stići do vrha. Danju radi za svoju firmu, uglavnom na telefonu, vrbujući nove klijente, nudeći savjete, kupujući i prodajući. U slobodno vrijeme nastoji doći do svog idola, brokera Gordona Gekkoa (M. Douglas), iznimno uspješnog i bogatog, no i beskrupuloznog čovjeka. Nakon brojnih Gekkovih odbijanja da ga primi na razgovor, Bud na kraju ipak uspije doći do njega, pa čak i postati njegov štićenik. Moto im je pohlepa je dobra. Tako se Bud uskoro nađe u svijetu yuppieja, mutnih poslovnih sporazuma, u bogatstvu, okružen ženama...
Michael Douglas kao Gekko nosi film, a za tu je ulogu dobio Oscara, Zlatni globus, nagradu David di Donatello, Silver Ribbon itd. Noviji film "Vruća linija", s Giovannijem Ribisijem u glavnoj ulozi, snimljen je po uzoru na "Wall Street".

Komentari (4)

Foto