Dozvola za ubojstvo (1975)

THE EIGER SANCTION (Originalni naziv)

akcija triler

Profesor umjetnosti povremeno radi za tajnu vladinu organizaciju kao plaćeni ubojica

 
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: Rod Whitaker, Hal Dresner
Uloge: Clint Eastwood, George Kennedy, Vonetta McGee, Jack Cassidy, Heidi Brühl, ...

Filmografija

Pravi obožavatelji Clinta Eastwooda zasigurno su već davno otkrili ovaj manje poznati Eastwoodov filmski dragulj iz 1975., a oni koji do sada nisu imali priliku pogledati sjajni triler, ne smiju ga propustiti. Jedan od prvih filmova koji je snimila filmska legenda i zasigurno najcjenjeniji i napoznatiji glumac/redatelj današnjice - Clint Eastwood, je špijunški triler "Dozvola za ubojstvo".

Dr. Jonathan Hemlock (Clint Eastwood) je profesor povijesti i kolekcionar umjetnina, koje je uspio prikupiti dok je kao agent radio za vladin ogranak. No njegov kolega i prijatelj je ubijen i sada vlada od svog bivšeg agenta traži da pronađe ubojicu. Isprva on odbija zadatak, no poslodavac mu zaprijeti da će poreznoj službi otkriti kako je došao do vrijednih umjetnina pa je primoran surađivati. Johnatan preuzme slučaj i odlazi na planinu Eiger, gdje se nalazi planinarska ekipa i njegova meta - ruski atentator.

Osim očekivano sjajne Eastwoodove akcijske role koja sadrži neizostavne humorne i sarkističe dosjetke tipične za velikog Clinta, u filmu su se istaknuli George Kennedy, Vonetta McGee te Jack Cassidy.


Komentari (0)

Foto