Naša kuća (2006)

Our House (Originalni naziv)

drama

Usamljena bogatašica odluči promijeniti život nakog sudbonosnog susreta sa beskućnicom

 
Režija: Mark Griffiths
Scenarij: Michael Lach
Uloge: Doris Roberts, Judy Reyes, Ellen Geer, Jim Cody Williams, Stacy Solodkin

Filmografija

Doris Roberts, koja nam je poznata kao Marie Barone iz hit serije "Everyone Loves Raymond", je Ruth, usamljena bogatašica koja odluči svoj veliki dom pretvoriti u utočište za beskućnike.

Ruth (D. Roberts) je udovica. Živi sama u velikoj kući. Nekoliko godina ranije liječena je od raka i još uvijek uzima teške lijekove. Djeca je posjećuju rijetko, osobito kći, koja je prezaposlena i preopterećena. Ne osjeća se dobro, osamljena je i utučena, nema volje za životom. Zato jedan dan popije tablete želeći se ubiti.

Omamljena, izlazi pred kuću, sruši se i izgubi svijest. Takvu je nađe mlada žena koja je svim silama pokušava oživjeti. Upravo kad je Ruth došla svijesti, naiđe policija i žena koja ju je spasila pokušava pobjeći. To je beskućnica Billy (J. Reyes), koja zna da će je policija smatrati krivom, iako ništa nije učinila. U bolnici Ruth daje izjavu policiji, ali ne želi podići tužbu protiv Billy, koja je odvedena u zatvor pod sumnjom da je napala Ruth, no zato tužbu potpisuje Ruthina kći, Geena (A. Magnuson).

Tek mnogo kasnije Ruth se sjeti što se dogodilo na puteljku i shvati da ju je Billy spasila. Traži je po parkovima sve dok je ne nađe. Billy je isprva sumnjičava i ne želi imati posla s bogatom staricom, no Ruthina iskrenost i dobrota je smekšavaju, osobito kad Ruth plati bolničke troškove za liječenje beskućnice Rose (E. Geer). No, poslije otpuštanja iz bolnice Rose će morati u azil za mentalno bolesne, jer je socijalna služba privremeno nekamo mora smjestiti, pa Ruth nudi da je primi k sebi, zajedno s Billy, koja će joj pomagati u njezi...


Komentari (1)

Foto