Paklena noć u Amsterdamu (1999)

DO NOT DISTURB (Originalni naziv)

akcija komedija triler

Nijemu djevojčicu koja slučajno svjedoči ubojstvu proganja skupina kriminalaca

 
Režija: Dick Maas
Scenarij: Dick Maas
Uloge: William Hurt, Jennifer Tilly, Denis Leary, Francesca Brown, ...

Filmografija

"Paklena noć u Amsterdamu" spravlja fantastičan koktel od elemenata akcije, crnog humora i trilera, ne zastajući ni jedne sekunde kako biste mogli predahnuti! Vođa kaskaderskog tima, jedan od najboljih svjetskih kaskadera, Dickey Beer zaslužan je za vratolomne akcijske sekvence.U glavnoj je ulozi legendarni i neponovljivi William Hurt , a njegova je partnerica šašava seksi ikona, Jennifer Tilly. Teško je zamisliti atraktivniju šetnju Amsterdamom od Maasova akcijskog trilera neprekidne jurnjave i pomaknutog humora!

Upoznajte mračnu stranu Amsterdama u otkvačenom trileru Dicka Maasa!Kada američki biznismen posjeti ovaj čuveni grad s namjerom da sklopi unosan posao, on niti ne sanja kakvu će avanturu doživjeti. Od hotela s četiri zvjezdice pa sve do prljavih kanalizacijskih cijevi, "Paklena noć u Amsterdamu" vodi vas u nezaboravan turistički posjet ovoj europskoj turističkoj atrakciji!

Dr. Walter Richmond (W. Hurt) stiže iz SAD-a u Nizozemsku kako bi u amsterdamskoj podružnici svog poduzeća sklopio važan posao. Na put odlazi sa suprugom Cathryn (J. Tilly) i desetogodišnjom kćerkom Melissom (F. Brown) koja je zanijemila od posljedica nedavne teške traume. U hotelu u kojem su smješteni Richmondovi boravi i velika pjevačka zvijezda Billy Boy Manson (M. A. Goorjian). Lutajući oko hotela, Melissa dospije do uličice u kojoj svjedoči okrutnom umorstvu čiji je počinitelj izvjesni Rudolph Hartman (M. Chiklis). Nakon što su je primijetili, ubojica i njegov pomagač, Melissa krene prema hotelu, ali ne uspije doći do roditelja jer su hotel blokirali Mansonovi obožavatelji. I dok nesretna djevojčica bježi svojim progoniteljima diljem Amsterdama, Walter i Cathryn uzalud pokušavaju doznati što se dogodilo ne sluteći da im kći nastoji uhvatiti Walterov poslovni partner...

Jedan od najcjenjenijih suvremenih nizozemskih redatelja i višestruki dobitnik nacionalnih filmskih nagrada Dick Mass (Flodder, Lang leve de koningin) realizirao je u međunarodnoj koprodukciji triler "Do Not Disturb" pokušavajući se predstaviti potencijalnim producentima iz Hollywooda. Iako film nije postigao željeni uspjeh unatoč poznatim imenima koja su sudjelovala u njegovoj realizaciji, riječ je o dobroj filmskoj referenci na trilere Alfreda Hitchcocka "Čovjek koji je suviše znao" (1934. i 1955.) i "Mahnitost" Romana Polanskog. Baš kao i u spomenutim filmovima u središtu je obitelj nehotice uvučena u podzemne obračune pri čemu u Massovom filmu središnje mjesto ima kći glavnog junaka. Začinjen crnim humorom i atraktivnim snimkama noćnog Amsterdama, ovaj triler ipak najviše intrigira vrsnim glumačkim imenima od oskarovca Williama Hurta (Poljubac žene pauka) i uvjerljive Jennifer Tilly (Meci iznad Broadwaya) do Denisa Learyja (Predsjedničke laži) i sjajne debitantice Francesce Brown u ulozi nijeme Melisse.


Komentari (2)

Foto