Kazna (2003)

Detention (Originalni naziv)

akcija drama

U srednjoj školi Hamilton High na dnevnom je redu borba za goli život

 
Režija: Sidney J. Furie
Scenarij: Paul Lynch, John Sheppard
Uloge: Dolph Lundgren, Alex Karzis, Kata Dobo, Shawn Roberts, Corey Sevier, ...

Filmografija

Sam Decker (Dolph Lundgren) se nakon vojne službe vraća u staro susjedstvo i poslu nastavnika. Želi promijeniti sustav koji je inertan, no ne uspijeva i daje otkaz. Zadnjeg radnog dana mora odraditi sate s učenicima koji su zaradili kaznu, a u školu upadnu naoružani razbojnici s ukradenim kokainom vrijednim milijune s namjerom da ga tamo sakriju. Sam povede problematičnu djecu u borbu protiv opasnih uljeza.

Hamilton High srednja je škola puna problematične djece i nezainteresiranih nastavnika.Bivšem vojniku, danas nastavniku povijesti Samu Deckeru (Dolph Lundgren) potpuno je svejedno. Pokušao je promijeniti sustav koji je inertan, no nije uspio i daje otkaz. Zadnjeg radnog dana mora odraditi sate s najproblematičnijim učenicima koji su zaradili kaznu.
Do zuba naoružana, dobro organizirana grupa kriminalaca nakon pljačke kombija prepunog kokaina vrijednog milijuna dolara upada u školu misleći da je prazna. Vođeni oštroumnim sadistom Chesterom Lambom, kriminalci se neugodno iznenade kad shvate da nisu sami u školi. Lov započinje. Kriminalci love Sama i djecu po čitavoj školi, a Lamb iskoristi kamere i sigurnosni sustav škole u njihovu korist. Sam i djeca se udružuju te uspjevaju pobijediti dobro naoružane kriminalce.
Tijekom borbe otkriju tešku korupciju koja seže do policije pa čak i do najviših dužnosnika vlade. No Sam Decker još uvijek zna vrijedne trikove kojima će naučiti djecu, dok on ponešto nauči i od njih.

Komentari (0)

Foto