Torchwood (2006)

Torchwood (Originalni naziv)

drama sf

Serija o istražiteljskom timu koji neubičajnim metodama rješavaju zemaljske i izvanzemaljske zločine

 
Režija: Colin Teague, Andy Goddard, Ashley Way
Scenarij: Russell T. Davies, Chris Chibnall, ...
Uloge: John Barrowman, Eve Myles, Burn Gorman, Naoko Mori, Indira Varma, ...

Filmografija

Prva epizoda serije "Torchwood" bila je prikazana na programu BBC 3 i bila je najgledanija serija ikada na jednome digitalnome kanalu s 2,3 milijuna gledatelja, odnosno udjelom od 12%.Zanimljivo je spomenuti da je serija nastala kao spin off serije za djecu Dr. Who...

Torchwood slijedi pustolovine istražiteljskog tima koji rabi neuobičajenu tehnologiju u rješavanju zločina: zemaljskih i izvanzemaljskih.Svoj i posve neovisan o vladi, policiji i Ujedinjenim narodima, Torchwood slijedi vlastite zakone.
Predvođeni zagonetnim kapetanom Jackom Harknessom (John Barrowman), istražitelji zalaze u nepoznato i bore se s nemogućim. Uz Jacka je Gwen Cooper (Eve Myles). Njezin prvi razgovor s timom probudio je silnu želju za otkrivanjem istine i bacio je u neočekivan, ali uzbudljiv svijet. Jasna i instinktivna, ona razumije ljude i često je savjest tima. No može li se ona potpuno izolirati od normalnog života?

Ostatak hrabrog i strastvenog tima čini šarmantni liječnik Owen Harper, mladi hedonist iznimnih umnih sposobnosti; povučena Toshiko Sato koja se specijalizirala za kompjutore, nadzor i ostale tehničke pojedinosti; natprosječno inteligentna Suzie Costello koja je cijeli svoj život posvetila neobičnim izvanzemaljskim rukotvorinama; te Ianto Jones koji timu vrijedi puno više nego što to njegova uloga recepcionara podrazumijeva.
Iz svoje skrovite baze sagrađene u procjepu mjesta i vremena tim odgovara na svaku izvanzemaljsku prijetnju bilo da se radi o padu meteora, prijavama o pojavljivanju izvanzemaljske tehnologije, neobičnom obdukcijskom izvješću, epidemiji nepoznatog virusa...
Dijelom CSI, dijelom Dosjei X, Torchwood je tim čiji bismo svi voljeli biti članovi. Ondje je uzbuđenje važnije od morala, a pravila se utvrđuju usput. 21. stoljeće znači spremnost na promjene.

Komentari (8)

Foto