Sluškinja (2016)

The Handmaiden / Ah-Ga-Ssi (Originalni naziv)

drama romantika

Sluškinja povučene japanske nasljedice ima skrivene planove za svoju gospodaricu

 
Režija: Chan-wook Park
Scenarij: Chan-wook Park, Sarah Waters, Seo-kyeong Jeong
Uloge: Min-hee Kim, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo, Hae-suk Kim

Filmografija

1930-te, Južna Koreja je pod japanskom okupacijom. Na velebnom imanju japanska nasljednica živi s dominatnim ujakom. Nakon što zaposle novu sluškinju uplest će se u nevjerojatan splet događaja. Sluškinja, naime, ima opak plan. Sa svojim partnerom odlučila je zavesti nasljednicu, opljačkati je i zatvoriti u mentalnu instituciju. No kada se zaljube svi planovi krenu krivo.

Sluškinja je povratak Park Chan-Wooka u Južnu Koreju, a u središtu filma je osuđenik Fujiwara koji se želi domoći velikog nasljedstva bogate Japanke Hideko, pa nagovara Sook-Hee, siromašnu djevojku bez roditelja, da mu pomogne u tome.
Plan je da Sook-Hee počne raditi kao služavka za Hideko kako bi je uvjerila da se zaljubi u Fujiwaru. Fujiwara se, s druge strane, predstavlja kao grof, te postaje i bliskim prijateljem ujaka Kouzukija, perverznjaka i zlostavljača, koji također ima namjeru da oženi Hideko.
Međutim, kada odnos Sook-Hee i Hideko doživi neočekivani preokret, situacija se komplicira, a maske padaju tek u posljednjim kadrovima.

Komentari (2)

Foto