Put izdaje (2007)

TRAVELER (Originalni naziv)

akcija

Dvojica studenata nepravedno osumnjičeni za bombaški napad otkrivaju urotu neslućenih razmjera

 
Režija: Fred Gerber
Scenarij: David DiGilio
Uloge: Matthew Bomer, Logan Marshall-Green, Aaron Stanford, Pascale Hutton, ...

Filmografija

Inspirirana zloglasnim jedanaestorujanskim napadima na New York, akcijska dramska serija "Put izdaje", autora Davida DiGilija za svoje polazište uzima stanja paranoje i straha koja su se raširila Amerikom nakon navedenih napada. Odjednom probuđeni u svijetu i društvu u kojem se izgleda nikome ne može potpuno vjerovati, mnogi su se obični ljudi našli usred situacije koju nikako nisu mogli rasvijetliti. Upravo su takvu sudbinu, ali nekoliko puta opasniju i mnogo neposredniju, doživjeli glavni likovi ove odlične serije...

Kada se pred nekim bez ikakvog ustezanja pohvalite kako bi vaš najbolji prijatelj sve učinio za vas, jeste li potpuno sigurni da se imate čime pohvaliti? Jer, što ako to sve zapravo krinka i vi se nađete u pravoj noćnoj mori, u kojoj ste osumnjičeni za teroristički bombaški napad na sam centar New Yorka? A vaš, više ne tako najbolji prijatelj nestane, a vi ne možete pronaći niti najmanji dokaz o njegovom postojanju. Bezbrižan izlet dvojice studenata pretvorit će se upravo u takvu moru, a svoju će nevinost morati potražiti na istome mjestu na kojem se planiraju neki od najvećih zločina moderne američke povijesti.

Nakon što su u zadnje dvije godine skoro svaku minutu proveli zajedno - živeći, radeći i zabavljajući se - trojica najboljih prijatelja, studenata prestižnog sveučilišta, odluče otići zajedno na putovanje u New York. Jay Burchell (Matthew Bomer), Tyler Fog (Logan Marshall-Green) i Will Traveler (Aaron Stanford) kao prvu postaju svoga izleta uzimaju jedan od najstarijih i najljepših muzeja u gradu, gdje Will izazove drugu dvojicu da se usude koturaljkama provesti po unutrašnjosti muzeja. Mladi, opušteni i željni dodatne, nevine zabave, Jay i Tyler pristaju, ni ne sluteći da će tek nekoliko sekundi po njihovom izlasku muzej razoriti teroristički bombaški napad.

Jay i Tyler prežive, ali su snimljeni muzejskim nadzornim kamerama i osumnjičeni za napad te shvaćaju kako ih je u cijelu situaciju upleo prijatelj Will, kojega nikako ne uspijevaju pronaći ili s njim stupiti u kontakt. Štoviše, ne uspijevaju doći ni do ikakvog dokaza Willova postojanja, što njihov alibi čini još slabijim, pa se odlučuju na bijeg iz grada, unatoč tome što im je na tragu i FBI. Osumnjičeni kao domaći teroristi, Jay i Tyler u bijegu moraju pronaći odgovore na dva pitanja: Tko je uopće Will Traveler i zašto im je sve ovo priredio? Krečući se unatrag po vremenskoj crti sve do trenutka kada su ga bili upoznali, bjegunci polako rasvjetljuju urotu neslućenih razmjera, koja u pitanje dovodi i same temelje američke demokracije.

"Put izdaje", autora Davida DiGilija posredstvom RTL Televizije moći pogledati u rekordnom roku, samo nekoliko mjeseci nakon američke premijere u proljeće ove godine.
Osam jednosatnih epizoda prave su eksplozije napetosti, pune neočekivanih prevrata i pamtljivih sekvenci. Uz odlične Matthewa Bomera i Logana Marshalla-Greena u ulogama nepravedno osumnjičenih te Aarona Stanforda u ulozi onoga koji je sve to uzrokovao, u seriji među ostalima gledamo još i Pascale Hutton kao Jayevu djevojku, Violu Davis kao agenticu Jan Marlow te Stevena Culpa kao glavnog progonitelja.

Komentari (0)

Foto