Ubojite misli (1991)

Mortal Thoughts (Originalni naziv)

triler

Prijateljstvo dviju žena biva ugroženo kad bude ubijen nasilni muž jedne od njih

 
Režija: Alan Rudolph
Scenarij: William Reilly, Claude Kerven
Uloge: Demi Moore, Glenne Headly, Bruce Willis, John Pankow, Harvey Keitel

Filmografija

Prilično mračne atmosfere, stvorene intenzivnim pokretima kamere i zastrašujućom originalnom glazbom (Mark Isham), "Ubojite misli" jedan je iz serije napetih trilera s početka devedesetih, iako je u svoje vrijeme prošao manje zapaženo. Britanski redatelj Alan Rudolph tečno je i dojmljivo na ekran prenio zahtjevan scenarij Williama Reillyja i Claudea Kervena, specifičan po tome što se radnja odvija u seriji flashbackova tijekom Cynthijina policijskog ispitivanja.

Joyce (Glenne Headly) i Cynthia (Demi Moore) su prijateljice iz djetinjstva koje slobodne sate u salonu za uljepšavanje prekraćuju iskrenim razgovorom o svojim supruzima i obiteljima.

Cynthijin suprug Arthur (John Pankow) možda i jest dosadan, ali zato je iskren i odan, za razliku od agresivnog i nasilnog Jimmyja (Bruce Willis), koji kod svakog tko ga upozna budi prezir i mržnju, a čak je i njegova supruga Joyce nekoliko puta u bijesu izrazila želju da ga ubije. No pravo iznenađenje dogodi se kad Jimmyja pronađu ubijenog u jarku pokraj puta, a iskusni detektiv John Woods (Harvey Keitel) trag, logično, slijedi do dviju osoba koje su ga najbolje poznavale, Joyce i Cynthije.

Sve nijanse osjećaja prijateljstva i izdaje snažnim nastupima predočili su Bruce Willis, Demi Moore i Harvey Keitel, ali i manje poznata Glenne Headly u ulozi žene s "ubojitim mislima".


Komentari (0)

Foto