Ljubimac publike (2016)

National Treasure (Originalni naziv)

drama

Što sve prolazi čovjek čiji se život počne raspadati nakon što je optužen za zločin

 
Režija: Marc Munden
Scenarij: Jack Thorne
Uloge: Robbie Coltrane, Julie Walters, Andrea Riseborough, Babou Ceesay, ...

Filmografija

Nagrađivana britanska serija s izvrsnim Robbiejem Coltraneom otkriva nam što se krije iza bombastičnih novinskih naslova. Ovo je priča o sjećanju, istini, sumnji i starenju, ali i priča o tome koliko uistinu poznajemo sami sebe i one s kojima živimo.

Paul Finchley stariji je no još uvijek popularan komičar, omiljen među publikom i kolegama. Iznenada se pojavljuje optužba za silovanje žene s kojom je izašao na spoj 90-ih godina i Finchley je uhićen. Četverodjelna miniserija prati priču od uhićenja do donošenja presude, a usporedno s tim i policijsku istragu. Vidjet ćemo kako sve to utječe na Paula, njegovu suprugu Marie s kojom je 40 godina u braku i problematičnu kćer Dee.

 

Na početku serije Paul Finchley s izvjesnom dozom zavisti uručuje nagradu za životno djelo svom kolegi Karlu, s kojim je nastupao u komičarskom dvojcu. Po povratku kući žena Marie ga smiruje, pomaže mu da legne u krevet, no ni ne slute da će njihovom mirnom životu uskoro doći kraj. Iduće jutro Paula uhite pred očima njegovih unuka i optuže da je prije 25 godina silovao ženu. Paul cijelo vrijeme uporno tvrdi da je nevin... 

Komentari (0)

Foto