X-Men: Posljednja fronta (2006)

X-MEN: THE LAST STAND (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Mutanti su u opasnosti nakon što se vlada dočepa lijeka koji ih pretvara u obične ljude

 
Režija: Brett Ratner
Scenarij: Simon Kinberg, Zak Penn
Uloge: Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Patrick Stewart, Famke Janssen, ...

Filmografija

U trećem nastavku ove popularne stripovsko-filmske trilogije redateljska palica prešla je iz ruku Bryana Singera u ruke mladog Bretta Ratnera. Scenarij su napisali Simon Kinberg i Zak Penn, a glumačkoj ekipi se pridružio popularni Kelsey Grammer koji će tumačiti lik genijalnog gentičara i mutanta, Hanka McCoya.

Prošlo je nekoliko mjeseci otkako su mutanti zaustavili Williama Strykera, ali su to platili gubitkom Jean Gray (Famke Janssen), s čime se Scott (James Marsden) nikako ne može pomiriti. Odlazi na mjesto na kojem ju je izgubio i ona se pojavi pred njim. Sukobi ljudi i mutanata, koji dosežu kritičnu točku, mogli bi uskoro prestati jer su znanstvenici otkrili zbog čega mutanti uopće mutiraju. To otvara put proizvodnji "lijeka" za mutaciju, što X-Mene zgražava. Vijesti dopiru i do Magneta (Ian McKellen), koji odlučuje povesti mutante u veliki rat protiv čovječanstva pa za saveznike pokušava dobiti i mutante profesora Xa (Patrick Stewart).
Treći nastavak jedne od najuspješnijih, kreativno i tržišno, franšiza novog tisućljeća, "X-Men: Posljednja fronta" na svoje se prethodnike nastavlja, kako pričom, tako i spektakularnošću i atraktivnošću. Rijetko je koji kultni strip na veliko platno prenesen ovoliko vjerno i u duhu izvornika, zbog čega je nužne preinake u radnji lako podnijeti i najvećim obožavateljima. Brett Ratner pokazao se sjajnim redateljem masovnih scena, znalački balansirajući specijalnim efektima, ali i ljudskom dramom koja stoji u pozadini svih zbivanja.
Zvjezdana glumačka ekipa ponovila je svoje prijašnje uloge pa ne čudi što rezultat predstavlja možda i najbolji film serijala.

Komentari (12)

Foto