subota, 15.05.2021 03:10

Zasjeda (1977)

THE GAUNTLET (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Naizgled jednostavan policijski zadatak pretvori se u krvavi obračun sa mafijom

 
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: Dennis Shryack, Michael Butler
Uloge: Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Hingle, William Prince, Bill McKinney, ...

Filmografija

Jedan od najzabavnijih filmova Clinta Eastwooda, dvostrukog dobitnika Oscara za najbolju režiju (Nepomirljivi, Djevojka od milijun dolara). Glavnu žensku ulogu odigrala je u to doba Eastwoodova životna partnerica Sondra Locke. Osim izvrsno režiranim akcijskim dijelovima Eastwoodov se film može pohvaliti zanimljivim karakterima detektiva i prostitutke, "psa i mačke" koji silom prilika moraju biti zajedno.

Ben Shockley (C. Eastwood) je policijski detektiv sklon piću. Ni on sam a ni njegovi pretpostavljeni u Phoenixu ne drže mnogo do njega. Zato mu šef i povjerava, kako sam kaže, potpuno nevažan zadatak. Iz Las Vegasa u susjednoj državi Nevadi treba u Phoenix sprovesti zatvorenicu koja će svjedočiti u posve beznačajnom suđenju. Shockley u Las Vegasu ubrzo shvati dvije stvari.
Zatvorenica Gus Mally (S. Lock), prostitutka, svjedočit će u vrlo važnom procesu mafijašima jer zna mnogo o njihovim vezama na najvišim mjestima, a mafijaši i Shockleyev šef ne žele da Shockley i prostitutka živi stignu u Phoenix. Zbog toga im je već u Las Vegasu automobil dignut u zrak, a nakon toga policija, zbog pogrešne dojave, mitraljira njezinu kuću.
Shockley prisili revolverom jednog policajca u patrolnom automobilu da ih odvede do granice s Arizonom kamo mu je šef obećao poslati kolonu policijskih automobila koja će ih odvesti do Phoenixa. Ali, sad je i Shockleyu, doduše pod utjecajem pametne zatvorenice, postalo jasno da nešto nije u redu.

Komentari (7)

Foto