Ubojstvo u Orient Expressu (2001)

DEATH, DECEIT & DESTINY ABOARD THE ORIENT EXPRESS (Originalni naziv)

akcija

Skupina terorista otima poznati vlak "Orient Ekspres" tijekom proslave Nove godine

 
Režija: Mark Roper
Scenarij: Harry Alan Towers, Peter Jobin
Uloge: Richard Grieco, Romina Mondello, Christoph Waltz, Jennifer Nitsch, ...

Filmografija

Već stoljećima sinonim za luksuzno putovanje, Orijent Ekspres još je jednom poslužio kao inspiracija filmašima. Iako ima sličnosti s legendarnim romanom Agathe Christie "Ubojstvo u Orijent Ekspresu", ovo je prije svega moderni akcijski triler za modernu publiku naviknutu na neprestana vratolomna zbivanja.

Najpoznatiji vlak na svijetu privatno je iznajmljen na Silvestrovo kako bi preveo grupu izrazito bogatih i moćnih ljudi do Istanbula. Putnici vlaka potječu iz raznih zemalja, a zbog njihova bogatstva i moći mediji su ih učinili poznatima diljem svijeta. Ono što se još ne zna, no što će se ubrzo saznati, jest da zabava stoljeća ima svoju svrhu. Tri velika medijska tajkuna namjeravaju još više proširiti svoj utjecaj obuhvativši internet u golemi konglomerat od velike elektroničke, financijske i političke važnosti za cijeli svijet. Smisao zabave stoljeća jest okupiti tajkune i jednako bogate potencijalne investitore. Ono što gosti ne znaju jest da je putovanje anonimno organizirao najozloglašeniji kriminalac na svijetu kako bi u djelo proveo svoje zločinačke nakane. Raskošnu večeru serviranu u restoran-vagonu prekida poruka domaćina poslana preko satelita.

Domaćin nije nitko drugi nego Osama (Christoph Waltz), moćni i bogati kralj terorista. Osama im objašnjava svrhu zabave. On zahtjeva goleme doprinose svakoga od gostiju njegovu novom poslovnom pothvatu koji namjerava nazvati 'Terorizam d. d.'. Onima koji ne žele sudjelovati nudi se alternativa - trenutačna smrt.


Komentari (0)

Foto