petak, 28.01.2022 09:00

Napušteni inženjerski projekti (2016)

Abandoned Engineering (Originalni naziv)

dokumentarni

Otkrijte zbog čega su neki od najbolji svjetskih inženjerskih projekata postali ruševine

sez.1 ep.3Uzdižući se visoko iznad nekih od najširih rijeka i najdubljih dolina na planetu, mostovi su oduvijek u samom vrhu građevinskih postignuća.
 

Neki od najboljih svjetskih inženjerskih projekata postali su ruševine. Kako i zašto? Ovo su priče o izuzetnim ljudima koji su ih izvorno dizajnirali, ali i onim ljudima koji su svojom inteligencijom mnogima uspjeli podariti novi život. Svaka od tih izvanrednih struktura pripovijeda snažnu i uvjerljivu priču.

Ova serija pokazuje nam najsjajnije svjetske primjere napuštenih inženjerskih projekata te istražuje kako i zašto su sagrađeni, ispituje financijsku i društvenu cijenu njihovih neuspjeha, kao i ekološke utjecaje na okoliš. Serija nam također pokazuje kako iz ruševina može nastati nešto lijepo.

Nacističko odmaralište na Prori u Njemačkoj, njujorški High Line, američki nosač zrakoplova USS Oriskany na Floridi i Nedovršeni most u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici – sve su to napuštene konstrukcije kojima je podaren blistavi, novi život. Ova poučna serija pokazuje nam preporod tih struktura


Komentari (0)

Foto