Moj suprug moj ubojica (2001)

MY HUSBAND MY KILLER (Originalni naziv)

drama

Narednik Inkster pokušava smjestiti inteligentnog ubojicu iza rešetaka

 
Režija: Peter Andrikidis
Scenarij: Greg Haddrick
Uloge: Colin Friels, Martin Sacks, Geoff Morrell, Chris Haywood, Craig McLachlan

Filmografija

Temeljena na stvarnim događajima, australskom ubojstvu desetljeća u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kriminalistička drama "Moj suprug moj ubojica" redatelja Petera Andrikidisa izniman je televizijski naslov, nepredvidljiv i napet sve do samoga kraja. Iako je potpuno jasno tko je ubojica, snaga filma leži u nadmudrivanju dvojice jakih ljudi, lukavog biznismena i predanog detektiva.

Potkraj siječnja 1986. godine u Sydneyju Megan Kalajzich (Linda Cropper) upucana je tijekom sna, a prvi osumnjičenik bio je njezin suprug. Javnost nije mogla povjerovati u mogućnost da je ubojica Andrew Kalajzich (Martin Sacks), milijunaš, uspješan poslovni čovjek, vlasnik niza luksuznih hotela i ponos australske zajednice jugoslavenskih iseljenika.

Obitelj Kalajzich oštro negira njegovu upletenost, ali detektivski tim na čelu s narednikom Bobom Inksterom (Colin Friels) raspolaže tragovima koji nesumnjivo upućuju na Andrewa. Inkster i Kalajzich započinju pravi rat umova, a detektivu se čini kako je svakoga dana sve bliži dokazivanju nevjerojatnog.


Komentari (0)

Foto