Rosamunde Pilcher: Rujan (1996)

R. Pilcher: September (Originalni naziv)

drama

Davno nestala kći obitelji Stratchroy, Pandora, vraća se u svoj obiteljski dom

 
Režija: Colin Bucksey
Scenarij: Rosamunde Pilcher, Lee Langley
Uloge: Jacqueline Bisset, Edward Fox, Michael York, Mariel Hemingway

Filmografija

Beživotno tijelo utopljenika pronađeno je u jezeru. Tko je nesretnik i kako je tamo dospio? Svi mi imamo svoje tajne, a privilegirane aristokratske obitelji koje žive u planinskom selima Stratchcroy nisu iznimka. Ekscentrična i neobuzdana Pandora (Jacqline Bisset) prije dvadeset godina nestala je iz sela pod velom misterije i tajne. Vraća se na poziv Verene Steynton koja priređuje ples za svoju kći na kojeg želi pozvati baš sve. Bez obzira na posljedice…

Pandora, davno nestala kći obitelji Stratchroy, vraća se iz svog elegantnog i luksuznog izgnanstva na Rivijeri sa svojom nećakinjom Lucillom (Sarah Winman) u vihoru glamura kako bi uskovitlala uspomene i stare zavade. Nitko na zna zašto se Pandora vratila nakon toliko vremena, jer ples je zasigurno tek dobar izgovor. Lord Archie Balmerino, Pandorin ljubljeni brat, krivi sebe za njen nagli odlazak. No to nije njegova jedina tajna. Osakaćen u Falklandskom ratu, krivi sebe  za smrt mladog vojnika u svom bataljunu.

Archiejeva depresija udaljila ga ja od njegove vjerne i ne zahtjevne žene Isobel (Jenny Agutter), koja pati pod pritiskom ugošćavanja američkih gostiju, plaćanja računa, i činjenice da Archie odbija njenu pomoć. Edmund Aird (Michael York), naočiti poduzetnik, bio je Archev prijatelj iz djetinjstva. Oni oboje znaju Pandorinu tajnu što ih je pretvorilo u tihe neprijatelje.

Virginia (Mariel Hammingway), Edmundova prekrasna žena, amerikanka, pati zbog razdvojenosti od svoga osmogodišnjeg sina koji boravi na školovanju u internatu. Virginija također utjehu traži u društvu prijatelja iz djetinjstva što nimalo ne pomaže njenom nestabilnom braku.


Komentari (0)

Foto