Medena (2003)

HONEY BABY (Originalni naziv)

drama

Mladi glazbenik odlazi na turneju po Rusiji

 
Režija: Mika Kaurismäki
Scenarij: Mika Kaurismäki, Eike Goreczka, Ulrich Meyszies
Uloge: Henry Thomas, Irina Björklund, Helmut Berger, Kari Väänänen, ...

Filmografija

Realizirana uz novčanu pomoć Euroimagesa te nadahnuta mitom o Orfeju i Euridiki, ova drama je prepoznatljivo ostvarenje suscenarista i redatelja Mike Kaurismäkija, jednog od najcjenjenijih finskih filmaša. Tijekom karijere četiri puta nagrađen finskom filmskom nagradom Jussi, sa svojim mlađim bratom, glasovitim Akijem Kaurismäkijem, zasigurno najpoznatijim po kultnoj humornoj drami "Lenjingradski kauboji idu Amerika", čini udarni dvojac finske kinematografije, kojem se divi čak i veliki Jean-Luc Goddard.

Dobrodušni Tom Brackett mladi je američki rock-glazbenik, razočaran momak kojem je karijera odavno zašla u slijepu ulicu i koji pamti bolje dane. Dok pod vodstvom menadžera Martina preživljava svirajući na svadbama u Njemačkoj, Tom mašta o boljoj budućnosti. Nakon što u Halleu propadne svadba na kojoj se bogati njemački mafijaš Karl  trebao oženiti mladom Ruskinjom Natašom, Tom na Martinov nagovor pristane krenuti na turneju po Rusiji i baltičkim zemljama.

Ne znajući da je riječ o još jednoj Martinovoj laži, Tom krene na put ne sluteći da će ubrzo sresti djevojku zbog čijeg mu je bijega propala gaža. Tom zbunjenu i izgubljenu djevojku spasi od skupine nasilnika i poveze, a tijekom puta otkriju da su srodne duše...

 


Komentari (0)

Foto