Performance (1970)

PERFORMANCE (Originalni naziv)

drama glazba kriminalistički fantastika

Opasni gangster utočište nalazi kod pjevača i njegove dvije djevojke

 
Režija: Donald Cammell, Nicholas Roeg
Scenarij: Donald Cammell
Uloge: James Fox, Mick Jagger, Anita Pallenberg, Michele Breton, Ann Sidney, ...

Filmografija

"Performance" redatelja Donalda Cammella i Nicholasa Roega neobičan je eksperimentalno-umjetnički film koji danas, kao i u vrijeme svoga nastanka, uživa status jednoga od najintrigantnijih filmova toga stila i toga razdoblja. Radi se o izopačenoj, deliričnoj priči o doživljajima promiskuitetnog para čiji način života ne poremeti ni susret s opasnim i podjednako nenormalnim kriminalcem.

Chas (J. Fox) je gangster koji, pobjegavši iz zatvora i skrivajući se pred policijom, pronađe utočište u kući u kojoj su pjevač Turner (M. Jagger) samouvjerenoga ponašanja i njegove dvije, podjednako neobične djevojke, Lucy (M. Breton) i Pherber (A. Pallenberg). U početku je njihova antipatija prema pridošlom jako izražena i gotovo da prerasta u nasilje.

No uskoro novopečeni prijatelji otkriju da imaju mnogo toga zajedničkoga i počnu provoditi trenutke zabavljajući se grupnim seksom i uživanjem u drogama. Cijeli njihov svijet sve se više doima kao dekadentna idila, ali prijeđe granicu i razvije se u mučnu psihološku igru u kojoj Chas postane potpuno podložan Turneru...

 


Komentari (0)

Foto