Posljednja postaja (1997)

LAST STAND AT SABER RIVER (Originalni naziv)

vestern

Bivši pripadnik južnjačke vojske pokuša vratiti obiteljski dom

 
Režija: Dick Lowry
Scenarij: Ronald M. Cohen , Elmorea Leonarda
Uloge: Tom Selleck, Suzy Amis, Keith Carradine, David Carradine, Tracey Needham, ...

Filmografija

Vestern TV redatelja Dicka Lowryja uspjela je adaptacija istoimenog romana glasovitog Elmorea Leonarda, kultnog autora popularnih i često ekraniziranih romana prema kojima su Abel Ferrara, Steven Soderbergh, Quentin Tarantino i Barry Sonnenfeld snimili izvrsne filmove. I današnji je film klasična i emotivna vestern priča snažnih karaktera i intrigantne moralističke note, koju uz nenametljivu Lowryjevu režiju nose raspoložene glumačke interpretacije.

Godine 1865., u vrijeme dok se američki Građanski rat bliži kraju, svojoj kući u Teksas vraća se razočarani Paul Cable (T. Selleck), pripadnik razbijene i poražene južnjačke vojske. Paul je čvrst i emotivan čovjek kojeg ogrubjela supruga Martha (S. Amis) iznenadi tužnom viješću o smrti njihove mlađe kćeri. Želi sa ženom, starijom kćeri Clare (R. Duncan) i sinčićem Davisom (H. J. Osment) započeti novi život, pa odluči vratiti se na njihovo nekadašnje imanje u Arizoni.

Kad nakon dugog i iscrpljujućeg putovanja konačno stignu u Arizonu, Paul i Martha shvate da je njihov posjed zaposjela obitelj Kidston, Sjevernjaci koji na ranču Cableovih uzgajaju konje. Sukob s braćom Vernom (K. Carradine) i Duaneom Kidstonom (D. Carradine) i njihovim ljudima ubrzo preraste u oružani obračun, a jedina osoba koja za obitelj Cable pokaže nešto razumijevanja je Lorraine (T. Needam), Vernova i Duaneova sestra.

Ipak, Paul, Martha i djeca privremeno utočište uskoro pronađu kod naizgled simpatičnog i susretljivog Edwarda Janroea (D. Dukes), suvlasnika malog saluna koji vodi s brižnom Meksikankom Luz (L. Cavazos). Vjerjući da su Martha, Clare i Davis na sigurnom, Paul odluči na bilo koji način svoj posjed oteti Kidstonovima...

 


Komentari (0)

Foto