Jedna žena i dva muškarca (1993)

MAD DOG AND GLORY (Originalni naziv)

komedija drama

Povučeni detektiv slučajno spasi život utjecajnom mafijašu

 
Režija: John McNaughton
Scenarij: Richard Price
Uloge: Robert De Niro, Uma Thurman, Bill Murray, David Caruso, Mike Starr

Filmografija

Koproducent ovog zanimljivog filma bio je Martin Scorsese, a snimatelj Robby Muller koji se proslavio radeći s Wimom Wendersom. Scenarist Richard Price istaknuti je njujorški pisac, ekspert za ulični žargon.

Mirnog i povučenog policijskog detektiva Waynea Dobiea (R. De Niro) kolege podrugljivo zovu "Bijesan Pas". Nakon jednog noćnog policijskog uviđaja Wayne snimi fotografije ubijenih, što mu je najčešća dužnost, i ode u obližnju trgovinu. Kod blagajne stoji pljačkaš koji je čovjeku što leži iza pulta uperio pištolj u glavu. Wayne smiri pljačkaša i pusti ga da pobjegne.

Tek kad se onaj čovjek kojem je spasio život digne i ode, Wayne shvati da je to bio kupac. Razbojnik je prije ubio vlasnika trgovine. Wayne ode u svoj samački stan u kojem se bavi fotografijom, jer bi radije bio umjetnički fotograf nego policajac. Jasno mu je da nikad neće "imati petlje" odlučno postupati kao njegov kolega detektiv Mike (D. Caruso).

Drugog dana Wayneu se javi čovjek kojem je noć prije spasio život, čikaški gangsterski šef Frank Milo (B. Murray). Kako bi dokazao koliko je zahvalan, pošalje Wayneu na tjedan dana lijepu konobaricu Gloryju (U. Thurman) koja radi u njegovom klubu. Usamljeni Wayne i Glorya brzo se zaljube. To će zakomplicirati Wayneove odnose s Frankom, ali i s kolegama koji moraju hvatati zločince, pa i Franka...

 


Komentari (0)

Foto