Poljubac smrti (1995)

KISS OF DEATH (Originalni naziv)

akcija triler drama kriminalistički

Bivši kriminalac pristane raditi za policiju kako bi spasio obitelj

 
Režija: Barbet Schroeder
Scenarij: Richard Price, ...
Uloge: David Caruso, Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Helen Hunt, Kathryn Erbe, ...

Filmografija

Film je labavi remake istoimenog noir-klasika iz 1947. s Richardom Widmarkom i Victorom Matureom u glavnim ulogama, a hommage svome prethodniku dao je na način da junak filma hoda istom ulicom kojom i u originalu. U filmu nastupaju mnoge zvijezde: Nicolas Cage, Samuel L. Jackson, Helen Hunt, Stanley Tucci, Michael Rapaport, Ving Rhames. Osobito je zanimljiv lik kojeg tumači Nicholas Cage - njegov psihopat inspiriran je likom Dennisa Hoppera u "Plavom baršunu".

Jimmy Kilmartin (Caruso) bio je propalica i kradljivac automobila, no nakon što se oženio s Bev (Hunt) i dobio kćerkicu Corinnu (Wrinn), odlučio je krenuti ispravnim putem, zaposliti se i ne upadati u nevolje. To mu i uspijeva, sve do trenutka dok na njegova vrata ne zakuca čovjek iz prošlosti - sitni kriminalac Ronnie (Rapaport) koji treba čovjeka da mu pomogne dovesti ukradeni kamion, inače će ga šef, opasni luđak Little Junior Brown (Cage), ubiti.

Nevoljko, ali s osjećajem sućuti prema bivšem kolegi, Jimmy pristane. No na putu im se ispriječi policija, policajac Calvin Hart (Jackson) je ranjen, a Jimmy završi iza rešetaka. Po izlasku iz zatvora policija će zahtijevati od Jimmyja da prati Little Juniora kako bi ga oni strpali iza rešetaka, no Jimmy nikad nikoga nije odao te je time zavrijedio poštovanje Little Juniora - vlasnika topless-bara i body-buildera koji vježba podižući striptizete, boluje od astme, obožava svog oca, ne podnosi metalni okus u ustima i rado sudjeluje u filozofskim debatama...


Komentari (7)

Foto