Nezgodna čarolija (1994)

THE MOMMY MARKET (Originalni naziv)

komedija obiteljski fantastika

Troje djece nauči drevnu čaroliju kojom se mogu riješiti naporne majke

 
Režija: Tia Brelis
Scenarij: Nancy Brelis, Tia Brelis
Uloge: Sissy Spacek, Anna Chlumsky, Aaron Michael Metchik, Asher Metchik, ...

Filmografija

Namijenjen prvenstveno djeci kojoj se uvijek čini kako su baš njihovi roditelji najgori na svijetu, uopće ne razmišljajući o tome koliko su daleko od prave istine, "Nezgodna čarolija“ redateljice Tije Brelis prekrasna je obiteljska fantazija velike mašte i važne pouke. Redateljica je film snimila prema motivima iz romana svoje sestre Nancy, koji je na ekran prenijela u punom sjaju originalne ideje. Legendarna Sissy Spacek briljira u čak četiri različite uloge majki, a odličnu je ulogu odigrala i Anna Chlumsky.

Elizabeth (Chlumsky), Jeremy (Aaron Michael Metchik) i Harry Martin (Asher Metchik) više ne mogu otrpjeti zanovijetanja svoje radoholične majke pa se požale tajanstvenoj gospođici Cavour (Stapleton), koja ih upozna s drevnom čarolijom što može učiniti da im majka nestane. Sljedećeg jutra, njihova majka doista nestaje, zajedno s njihovim uspomenama na nju, a gospođica Cavour vodi ih na sajam majki, mjesto na kojem smiju izabrati tri majke, od kojih će im jedna doista i postati nova.

Ne odaberu li nijednu, međutim, ostat će bez majke uopće, što se djeci na posljetku i dogodi. Kako bi se izvukli iz ove čarolije, Elizabeth, Jeremy i Harry morat će se prisjetiti sretne uspomene na svoju majku...


Komentari (0)

Foto