Charlie (2000)

FLOWERS FOR ALGERNON (Originalni naziv)

drama

Mentalno zaostao čovjek u svojemu životu ima jednu jedinu želju - biti genij

 
Režija: Jeff Bleckner
Scenarij: Daniel Keyes, John Pielmeier
Uloge: Matthew Modine, Kelli Williams, Richard Chevolleau, Jeff Pustil, Ken James...

Filmografija

Temeljena na romanu Daniela Keyesa, drama 'Charlie', redatelja Jeffa Blecknera dirljiva je i topla priča o snazi ljudskog duha i nemogućnosti opiranja svojim željama, čak i kada su one potencijalno iznimno opasne. Pričajući nam priču mentalno zaostale osobe velikog srca koja je pod svaku cijenu željela biti genij, Bleckner nas podsjeća na činjenicu kako većina nas slabo i rijetko cijeni zdrav razum i zdravlje, koje najčešće uzimamo zdravo za gotovo. U naslovnoj ulozi gledamo sjajnog Matthewa Modinea, dok ostatak glumačke ekipe, među ostalima, čine i Kelli Williams, Bonnie Bedelia, Richard Chev

Pričajući nam priču mentalno zaostale osobe velikog srca koja je pod svaku cijenu željela biti genij, film nas podsjeća na činjenicu kako većina nas slabo i rijetko cijeni zdrav razum i zdravlje, koje najčešće uzimamo zdravo za gotovo.Koliko nam toga treba za potpuno zadovoljstvo?

Uglavnom previše, pokazuje ova dirljiva drama o čovjeku koji je htio još samo malo. Charlie Gordon (Matthew Modine) je mentalno zaostao čovjek koji u svojemu životu ima jednu jedinu želju - biti genij. Kada ga znanstvenici izaberu za sudionika u eksperimentalnom kirurškom zahvatu, čini se da bi mu se želja ipak mogla ispuniti.

Ali ubrzo nastaju problemi. Zahvat izaziva nuspojave toliko opasne da mogu usmrtiti čovjeka. Može li se Charlie zadovoljiti time da ostane onaj stari, bez ikakvih rizika, ili će ga velika želja i pronađena ljubav natjerati u veliku opasnost?


Komentari (0)

Foto