Kraljica Bollywooda (2002)

BOLLYWOOD QUEEN (Originalni naziv)

glazba romantika

Zbog zavađenih obitelji dvoje mladih mora skrivati vezu

Režija: Jeremy Wooding
Scenarij: Neil Spencer, ...
Uloge: Preeya Kalidas, James McAvoy, Ciaran McMenamin, Ray Panthaki, Ian McShane...

Filmografija

Istok susreće Zapad, a Romeo Juliju. Najkraći je to opis ove glazbene romantične drame koju je kao svoj dugometražni debi režirao Jeremy Wooding. Autor dobro prihvaćenih kratkometražnih filmova (Soul Patrol, Paris Brixton), Wooding je upravo jedan svoj raniji rad Sari & Trainers iskoristio kao predložak za cjelovečernji projekt. Uz to, nadahnuo se vječnom Shakespeareovom pričom o nesretnim ljubavnicima Romeu i Juliji dodavši zapletu, sa svojim koscenaristom Neilom Spencerom, element susreta dviju civilizacija.

Opširnije

Geena (P. Kalidas) je studentica indijskog podrijetla čija obitelj u Londonu duboko poštuje tradiciju i želi da se ona uda za Indijca. Međutim, Geenu jednog dana na ulici od udarca skele spasi mladić Jay (J. McAvoy) i njih se dvoje zaljube na prvi pogled. Kako je Jay Englez, Geena zna da njezin otac i braća nikad neće pristati na takvu vezu te se ona počne potajno viđati s voljenim mladićem. Kada se u sve to upetlja poslovno rivalstvo dviju obitelji, zaljubljeni će se par naći na velikim kušnjama...

Ambiciozno zamišljena mješavina žanrova, stilova, kinematografija i civilizacija, film "Kraljica Bollywood" prikazan je 2003. na Sundance Film Festivalu u Park Cityju dobivši više nego solidne ocjene pri čemu su istaknuti nadahnuti nastupi glavne glumice i glumca. To su P. Kalidas (Baš kao Beckham, serija Bodies) koja je zabljesnula u mjuziklu "Bombay Dreams" Andrewa Lloyda Webbera i J. McAvoy, poznat iz svjetskog hita "Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar" i političke drame "Posljednji kralj Škotske".

Od ostalih interpreta u filmu najpoznatije je ime I. McShanea, zvijezde TV serija Deadwood i Lovejoy.

Video

Foto

Komentari (0)