Bit će krvi (2007)

There Will Be Blood (Originalni naziv)

drama vestern

Daniel Plainview je okrutni naftaš koji čini sve kako bi zadržao kontrolu nad crnim zlatom

 
Režija: Paul Thomas Anderson
Scenarij: Upton Sinclair
Uloge: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Barry Del Sherman, Paul F. Tompkins, ...

Filmografija

Jedan od najuspješnijih filmova 2007. godine osvojio je kritiku i našao se na svim važnijim listama najboljih filmova. Unatoč uspjehu, "There Will Be Blood" je za dlaku izgubio Oskara za najbolji film (kojeg je osvojio "No Country For Old Men" braće Coen) no fantastična gluma Daniel Day-Lewisa nije ostala nezapažena zbog čega je i nagrađen Oskarom za najbolju glavnu mušku ulogu.

Daniel Plainview (Day-Lewis) mukotrpno i uporno traži naftu. Obilazi farmere i jeftino kupuje zemlju čija vrijednost višestruko naraste nakon što dovede svoje bušotine, a pritom mu društvo prati njegov mali sin H.W. (Freasier). Kada dobije informaciju o važnom nalazištu na posjedu obitelji Sunday, Daniel odlazi na pregovore o otkupu. On se uspijeva dokopati zemlje, ali zauzvrat mora osigurati veliku donaciju mladom Eliju Sundayu (Dano), koji želi postati glavni propovjednik u tom kraju.
Zahvaljujući plodnim bušotinama Daniel postaje iznimno moćna osoba, ali Eli mu je i dalje velika konkurencija. Kada se dogodi nesreća H.W.-u, Plainview se mora suočiti s činjenicom da mu njegova moć ne pruža kontrolu nad svakim detaljem. Podršku u borbi za nova naftna nalazišta mu pruža njegov polubrat Henry (O'Connor), koji se nenadano pojavio nakon dugog izbivanja.

Komentari (1)

Foto