Želja za brzinom (2002)

LANDSPEED (Originalni naziv)

akcija drama

Profesionali vozač se odluči natjecati u najbržoj utrci svih vremena

 
Režija: Christian McIntire
Scenarij: Micheal Baldwin
Uloge: Billy Zane, Ray Wise, Pamela Gidley, Scott Wiper, Val Lauren, G.W. Stevens

Filmografija

Koliko vrijedi pothvat prve vožnje brzinom većom od ionako nadljudskih tisuću milja na sat? Ne samo 50 milijuna dolara nagrade, nego i vječnu slavu te osobno zadovoljstvo, pokazat će nam Billy Zane u akcijskoj drami "Želja za brzinom".

Michael Sanger (Billy Zane) je prvoklasni automobilski vozač koji se upravo nalazi pred najtežim izazovom svoje profesionalne karijere. Naime, Michael bi se trebao utrkivati u jednoj od najvećih utrka svih vremena, natjecanju u kojem će pobjednik biti onaj koji bude vozio brzinom većom od tisuću milja na sat, čime bi ujedno bio i prvi vozač u povijesti kojemu je to uspjelo. Za nagradu, pobjednik će dobiti čak 50 milijuna dolara!
No, da bi uopće otpočeo utrku, Michael će se morati sukobiti sa svojim ocem, također bivšim vozačem, kao i vrhunskim rivalom, koji je meč odlučio otvoriti i prije sjedanja u vozila...
Iako snimljen s relativno niskim budžetom, kada je riječ o potrebama filma ovog tipa, akcijski automobilistički film "Želja za brzinom " ipak je uzbudljiv i napet, pun spektakularnih scena i iznimne dinamike, kojima je redatelj Christian McIntire pokazao kako se sigurnost i čvrsta vizija iza kamere prenose na veliko platno. Ulogu odlučnog vozača pravom mjerom arogancije i ambicije igra Billy Zane, dok ostatak pouzdane glumačke ekipe čine Ray Wise, Pamela Gidley i Scott Wiper.

Komentari (0)

Foto