Osvetnik (2001)

THE JOURNEYMAN (Originalni naziv)

vestern

Braća, koja se bore na suprotnim stranama, ipak su povezani emocijama

 
Režija: James Crowley
Scenarij: James Crowley
Uloge: Brad Hunt, Daniel Lapaine, Dash Mihok, Arie Verveen, Barry Corbin, ...

Filmografija

Odličan moderni vestern "Osvetnik" redatelja i scenarista Jamesa Crowleya svakako je pokušao ubrizgati svježu krv u pomalo umoran žanr, što mu nije pošlo za rukom isključivo zbog slabe promocije iako je riječ o jednom od boljih naslova žanra tekućeg desetljeća. Crowley je pažljiv učenik Leoneovih špageti-vesterna i elegija Johna Forda, ali i eksperimentu sklon autor svjestan kako okvir vesterna doista može podnijeti sve, a da je utemeljeno u realan život, pa lakoćom spaja dramske sekvence bratske potrage s klasičnim kaubojskim pucnjavama.

Banda nemilosrdnih kriminalaca koju predvodi Charlie Ledbetter (Corbin) opljačka ranč Charlieja Hancocka (Nelson), a mirnog rančera naposljetku i ubije. Za Hancockom ostaju dva sina, koje banditi ostave na životu. Trinaest godina poslije, stariji sin poznat je kao Morphinist (Hunt), ovisnik o morfiju i plaćeni ubojica. Mlađi sin, Journeyman (Lapaine), na tragu je starijem bratu, nadajući se kako će uspjeti spasiti njegovu dušu.

Kada Morphinist opljačka rudarsku tvrtku u Ledbetterovu vlasništvu, Journeyman se pridružuje Ledbetterovim ljudima, koji ne znaju njegov pravi identitet, kako bi u pravom trenutku mogao priskočiti bratu u pomoć.


Komentari (0)

Foto