Sumrak (1998)

Twilight (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Neki ljudi se naprosto mogu izvući iz bilo čega, osim iz svoje prošlosti

 
Režija: Robert Benton
Scenarij: Robert Benton, Richard Russo
Uloge: Paul Newman, Susan Sarandon, Gene Hackman, Reese Witherspoon, ...

Filmografija

Umirovljeni detektiv (P.Newman) biva uvučen u ubojstvo prilikom isporuke novca ucjenjivaču. Nakon 20 godina zastarijelog slučaja istraži okolnosti nestanka glumičinog prvog muža.

Bivši policajac i detektiv Harry Ross (Paul Newman) živi na posjedu koji pripada njegovim prijateljima, glumačkoj zvijezdi Jacku (Gene Hackman) i njegovoj supruzi Catherine Ames (Susan Sarandon). I dok  Harry dostavlja zagonetni paket od Jacka, koji je obolio od raka, Lesteru Ivanu (M. Emmet Walsh), Lester otvara vatru na Harryja te ubrzo izdahne. Harry saznaje da je Lester bio policajac, koji je prije dvadeset godina istraživao nestanak Catherineinog  prvog supruga te zatvorio slučaj kao neriješen.

Četiri godine nakon “Ničije budale”, Robert Benton se je još jednom udružio s Paulom Newmanom u ovom kriminalističkom trileru, u kojemu grijesi iz prošlosti dolaze na naplatu.  U ovom modernom dark-noir filmu o počinjenom zločinu iz prošlosti, izdaji, prijateljstvu i vjernosti, glavne uloge pripale su staroj gardi glumaca koji su još jednom pokazali mlađim kolegama da još podosta imaju naučiti o svojoj profesiji. Uloga detektiva pripala je Paulu Newmanu, koji i u svojim poznim godinama zrači karizmom kao prvog dana kada se je pojavio na filmu. U ostalim ulogama su Susan Sarandon i Gene Hackman, kao glumački par s mutnom prošlošću, njihova kći Mel (Reese Whiterspoon), te legendarni James Garner,  kao policajac s nečistom savjesti.


Komentari (0)

Foto