Ubojstva u Tijuani (2003)

I WITNESS (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Pripadnik organizacije "Human rights" otkriva urotu između američkih i meksičkih vlasti

 
Režija: Rowdy Herrington
Scenarij: Colin Greene, Robert Ozn
Uloge: Jeff Daniels, James Spader, Portia de Rossi, Clifton Collins Jr., ...

Filmografija

Film Rowdyja Herringtona politički je angažiran poput filmova čuvenog Coste Gavrasa, i ne libi se turobnih i razotkrivajućih zaključaka, u mnogome kritičnih prema Sjedinjenim Državama. James Spader ("Vuk", "Tajnica") uvjerljivo je odglumio visoko pozicioniranog dužnosnika, a Jeff Daniels ("Glup i gluplji", "Pleasantville") još jednom prikazao običnog čovjeka koji pokušava napraviti pravu stvar.

U jednom od tunela korištenih za krijumčarenje droge pronađena su brojna mrtva tijela siromašnih stanovnika Tijuane. Pripadnik organizacije za zaštitu ljudskih prava počinje otkrivati šokantnu vezu između američke vlade i meksičkih vlasti u izvrsnom trileru Rowdyja Herringtona ("Ubojstvo vrana").

Pripadnik organizacije "Human rights", James Rhodes (Jeff Daniels), stiže u Tijuanu kako bi nadgledao osnivanje sindikata u jednoj od tvornica u američkom vlasništvu. Istovremeno, policija otkriva dvadeset i sedam tijela zakopanih u jednom od tunela iz ere krijumčarenja droge. Detektiv Castillo (Clifton Collins Jr.) pokreće istragu, a Rhodes počinje polako shvaćati kako je njegov kontakt iz State Departmenta, Douglas Draper (James Spader), povezan s korumpiranim meksičkim kapetanom Madridom (Jordi Caballero ).

 


Komentari (0)

Foto