Zrak koji dišem (2007)

The Air I Breathe (Originalni naziv)

triler drama romantika kriminalistički

Sudbina isprepliće živote četvero različitih likova

 
Režija: Jieho Lee
Scenarij: Jieho Lee, Bob De Rosa
Uloge: Kevin Bacon, Julie Delpy, Brendan Fraser, Andy Garcia, ...

Filmografija

Prvi film korejsko-američkog redatelja Jiehoa Leea, priča je koju inspiraciju vuče iz drevne kineske poslovice prema kojoj je život podijeljen na četiri dijela: Sreću, Tugu, Užitak i Ljubav. Ova četiri osjećaja čini kamen temeljac ljudskog postojanja.

Forrest Whitaker je Happiness (Sreća), poslovni čovjek koji obožava leptire. Kada slučajno čuje razgovor kolega o sigurnoj pobjedi na konjskim utrkama on odluči uložiti veliku svotu novca. Nažalost, izgubi okladu i nađe se pod šakom opasnog kriminalca Fingersa koji upravlja kladionicom. Fingers je ime dobio po svojoj navici da odsjeca prste ljudima koji ne plate dugove. Kako bi vratio novac Whitaker odluči opljačkati banku.

Brendan Fraser je Pleasure (Užitak), muškarac sa tužnom prošlosti sa sposobnošću da proriče budućnost ljudi koje upozna, ali ova sposobnost oduzima mu svaki užitak u životu. Jedina osoba kojoj ne može vidjeti u budućnost je Sorrow.

Sarah Michelle Gellar je Sorrow (Tuga), poznata pop pjevačica i plesačica koja također završi Fingersovim rukama nakon što njen menadžer izgubi ugovor. U strahu za svoj život ona bježi od opasnog kriminalca i sakrije se kod Frasera.

Kevin Bacon je Love (Ljubav), doktor koji je zaljubljen u svoju dugogodišnju prijateljicu (Julie Delpy). Julie završi u kritičnom stanju nakon što je ugrize zmija i jedina joj je nada rijetka krvna grupa koju Geller ima.


Komentari (0)

Foto