Snivaj zlato moje (2005)

Snivaj zlato moje (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o ljudima koji se humorom i pjesmom spašavaju od tjeskobne svakodnevice

 
Režija: Neven Hitrec
Scenarij: Hrvoje Hitrec
Uloge: Alan Malnar, Ivan Glowatzky, Ljubomir Kerekeš, Ines Bojanić, Tena Gajski, ...

Filmografija

Snivaj, zlato moje je film ispunjen emocijama i humorom, težnjom za srećom i ljepotom, slučaju i sudbini usprkos."Snivaj, zlato moje" sentimentalna je komedija u rasponu od neodoljivo smiješnoga do tragikomičnog. Snimljena prema romanu Ivana Pahernika, scenarista Hrvoja Hitreca, priča je to o zagrebačkom predgrađu od svršetka Drugoga svjetskog rata.

Priča o zagrebačkom predgrađu od svršetka Drugoga svjetskog rata i desetak godina poslije, o ljudima koji se humorom i pjesmom spašavaju od tjeskobne svakodnevice te vremenu usprkos čuvaju svoje običaje i način života.

Polazeći od obitelji, dočarana je Trešnjevka na način na koji je nekada disala, prikazujući trešnjevačke purgere, gdje u pozadini komedije vreba tragičnost ljudske sudbine.
U središtu je filmskog zbivanja obitelj Škrinjar, koja živi u oskudici u trešnjevačkoj prizemnici.

Tomica Škrinjar je od djetinjstva zaljubljen u lijepu Janju, pa kao dječak, a zatim i mladić, ne primjećuje da u kući do njegove izrasta jedna druga ljepotica, Tonka.
Posebnu boju i atmosferu daje niz likova iz predgrađa, koji zajedno čine neponovljivi mikrokozmos. U njihovu životu pjevanje je prirodan izraz kao i govorenje, te stoga i film s vremena na vrijeme poprima značajke mjuzikla.


Komentari (1)

Foto