Putovanje jednoroga (2001)

Voyage of the Unicorn (Originalni naziv)

avantura fantastika

Obitelj Aisling se nađe u fantastičnoj zemlji prepunoj zanimljivih bića

 
Režija: Philip Spink
Scenarij: Dan Levine, James C. Christensen
Uloge: Beau Bridges, Chantal Conlin, Heather McEwen, Mackenzie Gray, ...

Filmografija

Ova dječja fantastična avantura nastala je prema noveli "Voyage of the Basset" poznatog američkog pisca i slikara Jamesa C. Christensena. Priča je to o obitelj Aisling koja pokušava preboljiti gubitak majke i žene dok se bore za spas čudesne zemlje.

Oplakujući smrt majke, devetogodišnja Cassie Aisling (Chantal Conlin) sanjari o čarobnom i tajanstvenom svijetu koji njezina majka nije dovršila. Njezina starija sestra Miranda (Heather McEwen) skriva svoju bol iza vlastitog cinizma. Njihov otac, profesor Alan Aisling (P. T. Barnum), čini sve što može kako bi obitelj lakše prebrodila tugu.Onda se jednoga dana pojavi trol. I još jedan. Pa još jedan. Trolovi žele uništiti obitelj Aisling! Ali zašto? Iz kojeg su svijeta došli?

Ubrzo se Aislingovi nađu (uz pomoć dvaju patuljaka, Malachija i Sebastiana) između svjetova, na brodu Jednorog. Ondje otkrivaju da su izabrani da obave važan zadatak: moraju naći čarobna zmaja koji je mudrošću i dobrotom jednom vladao legendarnim otocima. Kralj Oberon i kraljica Titanija objasne im što trebaju učiniti. Ubrzo im se pridruže Minotaur, lijepa i usamljena Meduza i Sphinx. Pomaže im i alkemičar Mage.

Oni postaju sila dobra i bore se protiv trolova, čiji će vođa Skotos učiniti sve kako bi ih spriječio da izvrše svoj zadatak. Na svome putovanju obitelj će se susresti s neobičnim zemljama, stvorenjima, čarolijama i opasnošću!


Komentari (0)

Foto