Deseto kraljevstvo 3 (2000)

The 10th Kingdom (Originalni naziv)

komedija avantura fantastika

Pustolovine kćeri i njenog oca koji se nađu zarobljeni u svijetu bajki

 
Režija: David Carson, Herbert Wise
Scenarij: Simon Moore
Uloge: Kimberly Williams, Ann-Margret, Ed O Neill, Rutger Hauer, Scott Cohen, ...

Filmografija

Princa Wendella, vladara Četvrtog kraljevstva i Snjeguljičinog unuka, Zla kraljica pretvara u psa, a pas poprima njegov lik.

Budući da je princ Wendella bespomoćan u svom psećem liku, Zla Kraljica počinje uvježbavati novog Wendella da glumi pravog princa. U strahu za svoj život, pravi princ pokuša pobjeći Kraljici. Princ bježi kroz čarobno ogledalo iz svojeg svijeta, te se pojavi u New Yorku kojag nazove Desetim Kraljevstvom. Da stvari budu još gore, Wendell završi u rukama Virginie, konobarice koja se kronično žali na svoj dosadan i jednoličan život.
Virginia je tipičan proizvod kasnog 20. stoljeća - puna očekivanja o tome što svijet može ponuditi, a opet, prenesigurna i uplašena da išta poduzme. Kada Wendell uđe u njezin život, progone ga Lovac nalik na Terminatora, tri trola huligana i polučovjek-poluvuk s izuzetnim čulom njuha. Virginiin život postane prepun pustolovina, spletki i opasnosti.
Tony (John Larroquette) i Vuk (Scott Cohen) uspijevaju osloboditi Virginiju (Kimberly Williams) te dolaze na selo gdje nalaze ogledalo koje je nagrada na seoskom sajmu. Tony oživljava Wendella (Daniel Lapaine) iz zlata, osvajaju ogledalo te zabunom opet ostaju bez njega. Vuka pogrešno optuže na selu za ubojstvo te Virginija (Kimberly Williams) i Tony uspjevaju dokazati njegovu nevinost. Potraga za ogledalom se nastavlja te svi kreću u grad ljubavi. Pronalaze napokon ogledalo u muzeju koje ga sprema skupo prodati na aukciji no već je i Lovac (Rutger Hauer) stigao u grad.

Komentari (0)

Foto