Kontrolori leta (1999)

Pushing Tin (Originalni naziv)

komedija drama

Priča o rivalstvu dvaju samodopadnih kontrolora leta, kako u poslu tako i u ljubavi

 
Režija: Mike Newell
Scenarij: Darcy Frey, Glen Charles
Uloge: John Cusack, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett, Angelina Jolie, ...

Filmografija

Nick Falzone(J. Cusack) zvani Zone vrsni je newyorški kontrolor leta kojega kolege smatraju najboljim među njima. Živi u naizgled skladnom braku s privlačnom i dobroćudnom suprugom Connie i dvoje djece, ali zapravo je samodopadan egoist koji sve podređuje sebi, uživajući uvijek iznova ispasti glavni u društvu.

Nick Falzone (John Cusack) je kontrolor leta u njujorškom radarskom centru iz kojeg nadgleda kompletni promet najgušćeg zrakoplovnog prostora na svijetu, iz kojeg se putnički avioni usmjeravaju na zrakoplovne luke - J.F.K, LaGuradia i Newark. Biti gospodar sudbina tolikog broja putnika i posade nevjerojatno je stresan i zahtjevan posao, no Nick ga obavlja perfektno i na to je vrlo ponosan. Iznenada se, u potrazi za izazovom, u njujorškom centru pojavi novi kontrolor leta, Russell Bell (Billy Bob Thornton), a Nick nije sretan što će u tornju imati konkurenciju. Nadmetanje i napetost između njih dvojice dodatno se zaoštri kada Nick baci oko na Russellovu lijepu suprugu Mary (Angelina Jolie), dok se Nicova žena Connie (Cate Blanchett) počinje zanimati za Russella.
Dugovječni britanski redatelj Mike Newell iza sebe ima karijeru kakvu bi mnogi poželjeli - od režije kultne britanske serije 60-tih "The Coronation Street" pa do "Donnieja Brasca" i "Harryja Pottera i plamenog pehara", Newell se dokazao u mnogim velikim televizijskim i kino projektima. Posao na humornoj/romantičnoj drami "Kontrolori leta" bio mu je olakšan izborom glumaca - iskazano je povjerenje Johnu Cusacku, Billyju Bobu Thortonu, Angelini Jolie i Cate Blanchett. Dakle, uistinu impresivna holivudska elita dale je sve od sebe i kreirala zanimljive karaktere, kemija između likova je sjajna, a uvid u posao kontrola leta, koji nam pruža film, vrlo je zanimljiv. Uz sve spomenuto, dodajmo i dozu humora, koji će učiniti film pravim užitkom za gledanje.

Komentari (1)

Foto