Kralj svijeta (1997)

TOP OF THE WORLD (Originalni naziv)

akcija triler

U Las Vegasu vam se može posrećiti, ali ponekad sa srećom u paketu dolazi i nesreća

 
Režija: Sidney J. Furie
Scenarij: Bart Madison
Uloge: Peter Weller, Dennis Hopper, Tia Carrere, David Alan Grier, Joe Pantoliano...

Filmografija

"Kralj svijeta", redatelja Sidneyja J. Furiea može se podičiti odličnim glumačkim nastupima Petera Wellera i Tie Carrere, ali pravi majstori kriju se iza uloga negativaca.Joe Pantoliano se posljednjih godina potvrdio kao jedan od najpouzdanijih holivudskih epizodista, dok je Dennis Hopper, iako daleko od svojih najboljih uloga, još uvijek kvalitetan jamac za prijeko potrebnu dozu ekscentričnosti.

Paul Weller je bivši policajac koji će se svojevoljno vratiti starom poslu.Odmah po puštanju iz zatvora na služenje uvjetne kazne, bivši policajac Ray Mercer (Peter Weller) odlazi u Las Vegas kako bi se razveo jednakom brzinom kojom se svojedobno i vjenčao sa suprugom Rebeccom (Tia Carrere).

Čekajući je ispred kasina, u koji zbog statusa uvjetnog zatvorenika ne smije ući, Ray daje novac jednoj od zaposlenica, koja u njegovo ime osvoji 450 tisuća dolara.

Međutim, Mercerovi se ne stižu ni poveseliti jer je istovremeno u kasinu izvršene velika pljačka pa policija smatra kako je su i oni dio dobro pripremljenog plana. Istražujući na svoju ruku, Ray doznaje kako su u pljačku umiješani i direktori kasina.

 


Komentari (0)

Foto