Na tankome ledu (1988)

ARTHUR 2: ON THE ROCKS (Originalni naziv)

komedija romantika

Bogati Arthur(D. Moore) svojim je stilom života uspio izgubiti svoje cijelo bogatstvo

 
Režija: Bud Yorkin
Scenarij: Steve Gordon, Andy Breckman
Uloge: Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald, ...

Filmografija

Prvi film o bogatašu pijancu Arthuru Bachu, snimljen 1981. godine, bio je velik hit, osvojio je dva Oscara (jedan za glazbu, a drugi za sporednu mušku ulogu - John Gielgud), i dvije nominacije: Dudley Moore za glavnu ulogu i Steve Gordon za scenarij. "Arthur 2" nije ponovio uspjeh, ali je i ovaj film duhovita i zabavna komedija s niz smiješnih dosjetki i izvrsnim glumcima u glavnim ulogama.

Bogati Arthur Bach (D. Moore), koji cijeli život nije morao raditi ništa, pa je od dosade postao alkoholičar, sreo je ženu svog života, Lindu (L. Minnelli), koja nije skrivala da je bolje biti bogat nego siromašan, ali se udala za Arthura iz ljubavi, u ovom je nastavku uspio izgubiti cijeli svoj imetak.
Novac je izgubio zbog ucjene pokvarenog Burta Johnsona (S. Elliott), nesuđenog punca, koji želi prisiliti Arthura da se oženi njegovom kćeri Susan (C. Sikes), Arthurovom bivšom zaručnicom. Arthur i Linda vjeruju da će dobro podnijeti siromaštvo zato što se vole, ali ne može se reći da im baš dobro ide u životu.
Linda je upravo otkrila da ne može zatrudnjeti i tek što su u agenciji dogovorili usvajanje djeteta, čeka ih selidba u ružan, prljav, mali stan. No gospođa Canby (K. Bates), iz agencije, procijenila je da će Arthur i Linda biti dobri roditelji, unatoč siromaštvu i Arthurovom alkoholizmu. Burt kao kobac prati svaki Arthurov potez i kad on trijezan nađe kakav-takav posao, Burt će se pobrinuti da ga izgubi. Arthur se za pomoć obraća svojoj baki Marthi.

Komentari (0)

Foto