Da mi je biti morski pas (1999)

Da mi je biti morski pas (Originalni naziv)

komedija

Dvojica mladića iz Dalmatinske zagore dolaze u Split u potrazi za dobrom zabavom i curama

 
Režija: Ognjen Sviličić
Scenarij: Ognjen Sviličić
Uloge: Vedran Mlikota, Josip Zovko, Elvis Bošnjak, Bruna Bebić-Tudor, Edita Majić...

Filmografija

Film "Da mi je biti morski pas" u produkciji Hrvatske radiotelevizije dobio je među ostalim sljedeće nagrade: četiri Zlatne arene i "Oktavijan", nagradu Društva filmskih kritičara Hrvatske, na Festivalu hrvatskog filma u Puli '99. Uspješno je sudjelovao na 48. međunarodnom festivalu u Mannheimu, na Festivalu Alpe-Adria u Trstu i Međunarodnom filmskom festivalu u Valenciji.

Neobična lica gube se i pronalaze u raznim duhovitim situacijama, a zapleti i raspleti postaju slika jedne simpatične i šašave splitske noći u kojoj dvojica mladića iz Dalmatinske zagore dolaze u Split u potrazi za djevojkama i dobrom zabavom.

Kristijan i Mate su dvojica mladića iz Dalmatinske zagore, koji jedne večeri dolaze u Split u potrazi za djevojkama i dobrom zabavom. Za to vrijeme u stanu Dumanić traje prepirka između Ive i njegove trudne žene Dode.

Ive je dobio otkaz u pivovari jer je nehotice stisnuo pogrešno dugme pa će se u cijelom Splitu točiti loše pivo.Mnoštvo neobičnih lica gube se i pronalaze u raznim duhovitim situacijama, svi zapleti i raspleti postaju slika jedne simpatične i šašave splitske noći.

 


Komentari (0)

Foto