Totalno napušeni (2001)

HOW HIGH (Originalni naziv)

komedija

Dvojica velikih ljubitelja droga uz pomoć mrtvog prijatelja pokušavaju upisati fakultet

 
Režija: Jesse Dylan
Scenarij: Dustin Abraham
Uloge: Method Man, Redman, Obba Babatundé, Lark Voorhies, Chuck Davis, ...

Filmografija

Urnebesna komedija "Totalno napušeni" , s reperskim zvijezdama Method Manom (član glasovite rap skupine Wu-Tang Clan) i Redmanom, debitantski je rad redatelja Jesseja Dylana, sina legendarnog kantautora Boba Dylana. Jesse Dylan prethodno se afirmirao kao redatelj glazbenih videospotova za etablirane izvođače kao što su Tom Petty i rock skupina Skid Row, a kasnije je režirao i treći dio serijala "Američka pita: Američko vjenčanje".

Veliki entuzijast za marihuanu i kemijski znalac Silas (Method Man) i njegov prijatelj Jamal (Redman) izgube svoga prijatelja u požaru. U njegovu čast, u njegovome pepelu posade biljku marihuane, za koju se nadaju da će biti posebna. Naravno, ispostavi se kako su bili u pravu, jer se čini da preko nebeskih veza preminuloga, pušeći marihuanu koja raste u njegovom pepelu, mogu doseći sve znanje svijeta. S takvim znanjem Silas i Jamal se bez problema upišu na Harvard, na kojem počinju mijenjati životne navike ostalih pripadnika Ivy League elite. Međutim, magična marihuana će se vrlo brzo istrošiti...

Jedan od najslavnijih predstavnika takozvane stonerske komedije, "Totalno napušeni" redatelja Jesseja Dylana ni desetak godina nakon svoje premijere nije izgubio ništa od svoje urnebesne zabave. Navika koju film tematizira svakako nije preporučljiva - nije ni zakonita - ali efekt koji ima na ovaj naslov ne može se zanijekati. Sudar svjetova afroamerikanaca iz geta i elitnih pripadnika američkih Ivy League sveučilišta malo je gdje bio ovako uvjerljivo oslikan, za što zasluge odlaze dvojici autentičnih pripadnika hip-hop kulture. Method Man i Redman s pravom uživaju status kultnih, danas već legendarnih repera, no to im nipošto nisu jedine vještine - kao glumci jednako su odlični!


Komentari (0)

Foto