Gorile u magli (1998)

Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey (Originalni naziv)

drama biografski

Sigourney Weaver u istinitoj priči o osobi koja se borila za spas ugroženih gorila

 
Režija: Michael Apted
Scenarij: Harold T.P. Hayes, Dian Fossey
Uloge: Sigourney Weaver, Bryan Brown, Julie Harris, Iain Cuthbertson, ...

Filmografija

Napravljen prema biografiji Dian Fossey, film donosi istinitu priču o ženi koja je svoj život posvetila borbi za živote inteligentnih životinja, što ju je na kraju koštalo života 2. prosinca 1985. Iako je prije smrti Dian pomagala u realizaciji filma, njena nerazriješena smrt pomakla je snimanje filma nekoliko godina.

Inspirirana radom antroploginje Louis Leakey, Dian Fossey (Sigourney Weaver) je posvetila život spašavanju primata. Fossey putuje u najdublje šume Afrike, fascinirana životom i navikama planinskih gorila u džunglama Ruande. I dok ih proučava iz blizine, Fossey pronađe način kako se s njima sporazumjeti te postane zaokupljena njihovim spašavanjem, što naposljetku uništi njenu šansu za romansom s fotografom National Geographica, Bobom Campbellom (Bryan Brown). Užasnuta zbog krivolova na gorile, Fossey se žali vladi Ruande, koja odbija suradnju tvrdeći da je lov na gorile ljudima u tim predjelima jedini način zarade i preživljavanja. No Fossey ipak odluči pod svaku cijenu zaštiti životinje od lova i izumiranja.
Neustrašiva borba protiv lovokradica, kojima je čak i palila sela nadajući da će oni tako odustati od lova, zabilježena je u briljantnom i potresnom filmu "Gorile u magli", u kojoj je Sigourney Weaver ostvarila jednu od najzapaženijih uloga u životu.

Komentari (2)

Foto