Sve njegove žene (2000)

Dr. T and the Women/Dr T & The Woman (Originalni naziv)

komedija romantika

Bogati i šarmantni ginekolog po prvi puta ima problema sa svim ženama koje ga okružuju

 
Režija: Robert Altman
Scenarij: Anne Rapp
Uloge: Richard Gere, Farrah Fawcett, Kate Hudson, Helen Hunt, Lee Grant, ...

Filmografija

Sve njegove žene je romantična komedija redatelja Roberta Altmana ( Kratki rezovi, M.A.S.H., Nashville, Igrač). Iznimnu glumačku ekipu, na čelu s Richardom Gereom, čine Helen Hunt, Farah Fawcett, Laura Dern, Shelly Long, Tara Reid, Kate Hudson, Liv Tyler, Robert Hays, Matt Malloy, Andy Richter, Lee Grant i Janine Turner. Altman se u filmu bavi svojom omiljenom temom, a to je odnos muškaraca i žena...

Richard Gere je Dr. Sullivan Travis ili Dr.T, najomiljeniji liječnik društvene elite Dallasa, bogat i uspješan ginekolog, čovjek kojemu sve ide od ruke. Dr.T obožava žene. One ga okružuju u obitelji i u ordinaciji, a on je odan i predan svakoj od njih u svako doba. One su njegova religija. Unatoč naporima njegove odane glavne sestre Carolyn, Dr.T polako ali sigurno gubi korak sa svojim prenatrpanim rasporedom. Situacija u obitelji takoder je složena, supruga Kate je psihički oboljela upravo kada se približava vjenčanje njihove kćeri Dee Dee. Dodatnu tenziju sveopćoj situaciji daje i prisustvo doktorove šogorice, ljubiteljice šampanjca, koja se doselila kod njih sa svoje tri kćeri, kao i mušice njegove druge kćeri Connie. Preopterećen, Dr.T sve više vremena provodi na golf terenu gdje upoznaje novu ženu u svom životu - golf-profesionalku Bree (Helen Hunt).

Ono što se željelo prikazati u filmu je luksuzni način života žena u Dallasu kakav ne postoji nigdje drugdje, žene koje izgledaju savršeno, odijevaju se po najnovijoj modi i smatraju da se lijepim izgledom može sve postići.

Fim je ujedno i priča o muškarcu koji pliva u moru žena i uz sve to je i ginekolog, što bi za neke muškarce predstavljalo savršen posao. Ili barem oni tako misle.Glazbu za film skladao je Lyle Lovett, bivši suprug  dobitnice nagrade Oscar, Julie Roberts.


Komentari (3)

Foto