Delta Force 2 (1990)

Delta Force 2: The Colombian Connection (Originalni naziv)

akcija

Specijalni tim komandosa kreće osloboditi DEA agenta iz ruku južnoameričkog kralja droge

 
Režija: Aaron Norris
Scenarij: Menahem Golan, James Bruner
Uloge: John P. Ryan, Chuck Norris, Billy Drago, Richard Jaeckel, Paul Perri

Filmografija

Nastavak jednog od najkultnijih akcijskih filmova svih vremena, legendarnog "The Delta Force", snimljen je tek četiri godine nakon pa se isprva činilo kako se možda malo zakasnilo. Pokazalo se, međutim, kako su obožavatelji žanra jedva dočekali ponovno u akciji vidjeti slavnog Scotta McCoya, u izvedbi jedne od najvećih akcijskih zvijezda svoga vremena, sjajnog Chucka Norrisa.

Nemilosrdni kriminalac Ramon Cota (Billy Drago) vodi uhodani biznis ilegalnoga krijumčarenja droge u SAD, koji uključuje i brutalna ubojstva. Pukovnik Scott McCoy (Chuck Norris) odlučan je u namjeri da ga zatvori, ali sudska vlast nije sposobna ili nije dovoljno odvažna, da Cotu smjesti iza rešetaka. Ne mogavši kontrolirati svoj bijes, jedan od Scottovih prijatelja u sudnici napadne Cotu, koji mu se osveti ubojstvom supruge i djeteta. Kasnije Cota ubije i oca obitelji nakon čega Scott kreće u vlastitu osvetničku misiju, kao predvodnik odreda iskusnih i neustrašivih komandosa, koji će napraviti sve što je potrebno da ne zakaže tamo gdje je zakazala pravda.

Špranca akcijskog žanra, puna napetih scena pucnjave, adrenalinskih tučnjava i korištenja golemog arsenala oružja, uvelike se koristi i u ovome naslovu, ali rezultat može biti ovoliko atraktivan i zanimljiv samo ako film predvodi pravi majstor. Malo je takvih poput Chucka Norrisa, čiji je brat Aaron ovaj film i režirao. "Delta Force 2" sigurno nije bitan čimbenik u slaganju popisa najboljih filmova svih vremena, ali je još sigurnije naslov koji u srcima akcijskih poklonika zauzima posebno mjesto.

 

 


Komentari (1)

Foto