Incident na Long Islandu (1998)

THE LONG ISLAND INCIDENT (Originalni naziv)

drama

Film temeljen na istinitoj priči o snazi žene kojoj je poremećeni ubojica usmrtio muža

 
Režija: Joseph Sargent
Scenarij: Maria Nation
Uloge: Laurie Metcalf, Mackenzie Astin, Peter MacNeill, Tyrone Benskin

Filmografija

Kako se nositi s neopisivim bolom gubitka svojih najbližih? Jedan od načina pokazat će nam Laurie Metcalf u dirljivoj drami o stvarnome stravičnom zločinu poremećenog ubojice koji je života lišio mnoge slučajne prolaznike u "Incidentu na Long Islandu"...

Dana 7. prosinca 1993. godine poremećeni je ubojica počeo nasumce pucati po putnicima vlaka na Long Islandu. Povučena bivša medicinska sestra, predana majka i supruga Carolyn McCarthy (Laurie Metcalf) suočit će se s gubitkom voljenog muža i teško ranjenim 26-godišnjim sinom. Kao rezultat svega, Carolyn izlazi iz tišine svoje udobne životne čahure te postaje istaknuti aktivist borbe za zabranu nošenja vatrenog oružja jer je ubojica za svoju pušku imao urednu dozvolu. No, ne čini li Carolyn zapravo sve samo kako bi zaboravila na tugu koju osjeća?

U produkciji slavne Barbre Streisand, "Incident na Long Islandu" film je temeljen na istinitoj je priči o snazi žene koja je na najteži mogući način izgubila muža, a umalo i sina. Redatelj Joseph Sargent s velikom dozom poštovanja gledatelju približava stanje takve žene, usmjeravajući fokus često prema umu obojice i razlozima koji su ga nagnali na takav, neopisivo brutalan čin te na medijsku prašinu koja se oko svega podigla. U ulozi hrabre Carolyn gledamo odličnu Laurie Metcalf ("JFK"), koja je pokazala kako s lakoćom može iznijeti cijeli film ozbiljnim i zahtjevnim nastupom poput ovoga.


Komentari (0)

Foto