Savršeni svjedok (1989)

PERFECT WITNESS (Originalni naziv)

triler

Umjesto svjedočenja protiv mafijaša, Sam Paxton (A. Quinn) bira zatvor

 
Režija: Robert Mandel
Scenarij: Ron Hutchinson, Terry Curtis Fox
Uloge: Brian Dennehy, Aidan Quinn, Stockard Channing, Laura Harrington, ...

Filmografija

Mafija drži grad pod kontrolom, a jedino je jedan čovjek može zaustaviti. Aidan Quinn, Brian Dennehy i Stockard Channing zvijezde su ovoga sjajnog trilera o pokušaju izbjegavanja odgovornosti...

Slučajno prisustvujući hladnokrvnom ubojstvu, ugostitelj Sam Paxton (Aidan Quinn) nema hrabrosti svjedočiti protiv mafijaša koje je identificirao te radije bira odlazak u zatvor. Po izlasku iz zatvora nađe se pod jednakim pritiskom i kriminalaca i državnog tužitelja Jamesa Falcona (Brian Dennehy), koji ne želi ubojicu pustiti da se nekažnjeno izvuče. Paxton naposljetku ipak pristaje svjedočiti, zbog čega će njegova obitelj morati u program zaštite svjedoka, što će im život koji žive okrenuti naglavačke.

Snimljen sad već daleke 1989. godine, "Savršeni svjedok" je odličan triler ponešto staromodnog stila, napravljen u vremenu kada se još itekako vodilo računa o uvjerljivosti i logici priče, snazi glumačkih izvedbi i poruci koja se filmom daje u javnost. Redatelj Robert Mandel na raspolaganje je, osim sjajnog scenarija punog neočekivanih preokreta, dobio i iznimnu ekipu glumaca, među kojom se ističe legendarni Brian Dennehy, čovjek s čijim se brojem filmskih i televizijskih uloga malo koji glumac može mjeriti. Uz njega, tu su i pouzdani Aidan Quinn i Delroy Lindo te izvrsna Stockard Channing.


Komentari (0)

Foto