Kumovi (2006)

THE GROOMSMEN (Originalni naziv)

komedija drama glazba romantika

Pet prijatelja odluči provesti par dana skupa kako bi proslavili vjenčanje jednog od njih

 
Režija: Edward Burns
Scenarij: Edward Burns
Uloge: Edward Burns, John Leguizamo, Matthew Lillard, Donal Logue, Jay Mohr, ...

Filmografija

Pet dugogodišnjih prijatelja uživa u nekoliko dana slavljeničkog pijančevanja dok pokušava zaboraviti svoje obveze odraslih ljudi u ovoj životnoj komediji redatelja, pisca i glumca Edwarda Burnsa.

Paulie (Burns) je tip iz radničke klase s Long Islanda koji je saznao da je njegova dugogodišnja djevojka (Brittany Murphy) trudna, te shvati da bi trebao ispravno postupiti i oženiti se njome. Paulie je nekolicinu svojih dugogodišnjih prijatelja zamolio da budu uz njega na vjenčanju i, netom prije velikog dana, nađu se u lokalnom kafiću da Paulieja propisno isprate u brak.

Tijekom vikenda dečki popiju mnogo piva, malo igraju softball, mlate po lopticama za golf, idu pecati i razmjenjuju mišljenja. Svaki od njih ima neriješenih pitanja kojima se mora baviti. Paulie je uzbuđen zbog braka u koji ulazi, ali se istodobno boji kako će roditeljstvo promijeniti njegov život. Njegov stariji brat  Jimbo (Donal Logue) stalno se svađa sa ženom i vrijeme provodi u topless-baru, ali zapravo je zabrinut što njegova žena ne može zatrudnjeti i uvjeren je da je on za to kriv.

Des (Matthew Lillard) naoko je sretan muž i otac, ali čini se da je zainteresiraniji za okupljanje svoje stare rock-grupe nego za provođenje vremena sa svojom obitelji. Mike (Jay Mohr) želi se skrasiti i imati djecu, ali ne može ni zamisliti da to radi s bilo kojom drugom ženom osim s djevojkom koja mu je prije nekog vremena dala nogu. I dok se T.C. (John Leguizamo) bori sam sa sobom da bude poput njih, nema hrabrosti reći svojim najboljim prijateljima da je gay.   


Komentari (0)

Foto