Sjene (2005)

SHADOWS IN THE SUN (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Priča o ljudima koji će si unatoč razlikama međusobno pomoći da shvate što stvarno žele

 
Režija: Brad Mirman
Scenarij: Brad Mirman
Uloge: Harvey Keitel, Joshua Jackson, Claire Forlani, Armando Pucci, ...

Filmografija

Topla romantična drama redatelja i scenarista Brada Mirmana, "Sjene'" je film koji u svojem temelju ima ideju koju je još Henry James razrađivao u svojim djelima, a to je da je život u Europi opušteniji i prirodniji od onoga u Americi. Bila to istina ili ne, Mirman svojim odličnim filmom u svakom slučaju pokazuje nužnost i prednosti života bez stresova i rokova. Iako snagu filma čini niz zanimljivih likova i u sjajna fotografija...

Iako svaki čovjek sam gradi svoj životni put, pomoć ponekad nije naodmet, pokazuju nam Harvey Keitel i Joshua Jackson u filmu o ljudima koji će si međusobno pomoći shvatiti što to stvarno žele, unatoč razlici u godinama.
Slavni romanopisac Weldon Parish (Harvey Keitel) nije napisao ni retka već punih dvadeset godina, još otkako mu je umrla voljena supruga, a on se preselio u malo talijansko selo, gdje živi mirno i povučeno. Uvjeren kako bi mu Parish mogao donijeti veliku financijsku dobit, londonski izdavač Benton (Jonathan Rhys-Davies) na put šalje mladog urednika Jeremyja Taylora (Joshua Jackson), čiji je zadatak uvjeriti Parisha da se vrati pisanju. Međutim, Taylora mirnoća i ljepota seoskog života toliko osvoje, da ubrzo staje sumnjati u ispravnost svojih poslovnih ambicija te se uza sve još i zaljubi u Parishovu kćer Isabellu (Claire Forlani).
"Sjene" se najviše oslanjaju na izvrsne glumačke role. Legendarni Harvey Keitel ponovno je sjajan u nešto mirnijoj ulozi od onih u kakvima smo ga navikli gledati, a Joshua Jackson i Claire Forlani između sebe su stvorili neodoljivu glumačku kemiju.

Komentari (0)

Foto