Galaktička pustolovina (1999)

GALAXY QUEST (Originalni naziv)

komedija avantura sf

Parodija kultne TV serije "Zvjezdane staze" i njezinih fanova

 
Režija: Dean Parisot
Scenarij: David Howard
Uloge: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell, ...

Filmografija

Jason Nesmith (Allen), Gwen DeMarco (Weaver) i Alexander Dane (Rickman) glumci su koji su prije dvadesetak godina glumili u popularnoj seriji "Galaxy Quest". Od tada je njihova glumačka karijera krenula nizbrdo i njih troje sada nastupaju na SF konvencijama. Ni ne slute kako će se njihov san o odlasku u svemir ubrzo ostvariti...

Vjerujete li da kad nešto jako želimo, to i dobijemo? Mislite li da, ako dovoljno želite, možete postati netko drugi? Na primjeru naših glumaca potvrdile su se upravo te teze!

Četiri godine živjeli su poput astronauta, proživljavajući opasne misije u svemiru u pravim svemirskim odijelima! No, oni nisu astronauti, već glumci koji snimaju popularne znanstveno-fantastične serije. Njihove serije su nakon četiri sezone ukinute, ali glavni glumci još uvijek žive životom likova koje su glumili. Nakon dvadeset godina oni su još uvijek u astronautskim kostimima i sudjeluju u znanstveno-fantastičnim konvencijama. Ni ne slute kako će se njihov san o odlasku u svemir ubrzo ostvariti. Naime, Thermiansi, grupa pravih izvanzemaljaca, vidjevši stare serije s našim junacima, pomisle da su to pravi svemirci. Odvode naše glavne junake u svemir, gdje započinje nepredvidljiva borba izvanzemaljaca i svemiraca! Jedini problem leži u činjenici da naši protagonisti zapravo nisu svemirci i prvotno se teško snalaze u svemiru. No ubrzo se prisjete svega što su naučili snimajući obožavane serije i postanu pravi svemirski borci!

Ekipa koja je stvarala ovaj komičan, znanstveno-fantastičan film sastoji se od pravih majstora svog zanata: redatelj Dean Parisot ("Domaći pomfrit") dobitnik je Akademijine nagrade za kratki film "The Appointments of Dennis Jennings", a sudjeluju i višestruko dokazani glavni glumci Tim Allen i Sigourney Weaver. Tim Allen, dobitnik Zlatnog globusa za najboljeg glumca u humorističkim serijama, jedna je od najpopularnijih televizijskih zvijezda, a isto tako uživa uspjeh i na velikom ekranu ("Djed Mraz"). Sjajna Sigourney Weaver ("Aliens", "Alien Resurrection") tri je puta nominirana za Oscara, a za ulogu u "Aliensu" dobila je nominaciju za Oscara i Zlatni globus. Uvjerljiva kostimografija, kao i sjajni vizualni efekti dočaravaju nam najsmješniji djelić misterioznog svemira.


Komentari (4)

Foto