Svjedoci (2015)

Les Témoins / The Witnesses (Originalni naziv)

kriminalistički

Triler pun kriminala i mračnih tajni smješten u priobalni francuski gradić

 
Režija: Hervé Hadmar
Scenarij: Marc Herpoux, Hervé Hadmar, Dominique Montay
Uloge: Thierry Lhermitte, Marie Dompnier, Laurent Lucas, Jan Hammenecker, ...

Filmografija

Smješten u mali priobalni grad Le Tréport u sjevernoj Francuskoj, gdje su nađena tijela žrtava ubojstva, ostavljena kako bi se pronašla. Bivši šef policije Paul Maisonneuve navodno je umiješan u ubojstva, a detektivi Justin i Sandra moraju istražiti slučaj.

Oskvrnuti grobovi. Mrtva tijela koja je netko iskopao i smjestio u pokazne kuće. Svaki put isto: žena, muškarac i tinejdžerica koji se ne poznaju i koji tako tvore novu obitelj. A među tijelima je fotografija danas umirovljenog Paula Maisonneuvea, policijske legende sjeverne Francuske koji je zbog ovoga prisiljen vratiti se poslu. Tko iskapa tijela? Tko ih stavlja u pokazne kuće i s kojim motivom?
Mlada policajka Sandra Winckler (Marie Dompnier) vodi istragu u kojoj mora surađivati s Paulom Maisonneuveom (Thierry Lhermitte) kako bi otkrila tko inscenira ove morbidne prizore. Mora istražiti Paulovu prošlost i sumnja da umirovljeni detektiv zna više nego što želi priznati. Jer istina se krije negdje u Paulovoj prošlosti. Za ovo dvoje policajaca život više nikad neće biti isti. Jedan muškarac iz sjene spreman je na sve kako bi u djelo proveo osvetu koju već dugo planira...

Komentari (1)

Foto